MENÜ

Teşekkürler Efes

Abone Ol Google News

Coach Ergin Ataman önderliğinde ‘Anadolu Efes ruhu’ geri dönmüş ve 18 yıl sonra Euroleague Final-Four’a çıkmışlardı. Hatta bununla yetinmeyip kulüp tarihinde ilk kez finale adını yazdıran Lacivert-Beyazlılar için şampiyonluk da çok yakındı. Ancak CSKA Moskova karşısında bireysel performansların beklenin altında kalması, en büyük handikap oldu.

Haberin Devamı

Bireysel performanslar...

Efes’in, CSKA’nın üçlüklerine (22/14) karşılık Larkin’in yanına kurtarıcı ikinci bir skorer bulamaması, Micic’in 9’da 2 üçlükle oynaması, Moerman’ın ilk sayısını 36.dakikada atması Dunston’ın 4. faulü alıp bir süre benchte oturması ve tüm denemelere rağmen pota altında -tek smacı hariç- hücumda bir türlü devreye girmemesi, mağlubiyeti getiren etkenler oldu.

Tüm bu ekstralara rağmen oyunun içinde kalmayı başaran Anadolu Efes, karşılaşmada 14 sayıdan geri dönüp, son dakikaya kadar da şampiyonluk şansını sürdürdü ama zafere yetmedi: 91-83.

Oyunun içinde kaldık

Higgins’in 11 sayı attığı ilk çeyreği CSKA Moskova 29-20 üstün geçti. 2. çeyreğe 5-0’lık seriyle giren Rus ekibi karşısında Lacivert-Beyazlılar 14 sayıdan geri döndü ve devre 44-42 bitti. İlk çeyrekte serbest atış çizgisini görmeyen Efes, 2. çeyrekte 11’de 10’la oynadı.

Haberin Devamı

Efes, De Colo’yu 3. çeyreğe kadar 4 sayıda tutmayı başarsa da skorda CSKA’yı takip eden taraftı ve son bölüme 68-60 mağlup girdi.

Simon ve Duston’ın 4 faulle oynadığı 4.çeyrekte Efes, birçok kez öne geçme şansı yakalasa da Larkin’in dışında kurtarıcı ikinci bir silah bulamayınca CSKA’ya 91-83 kaybetti, ikinci oldu.

YORUM YAZ