MENÜ

Tarihi şampiyonluk

Abone Ol Google News

Türk voleybolundaki ‘Tarih yazma serisi’ sürüyor... Takım sporlarının en başarılı ekibi olarak rüştünü ispatlamış Filenin Sultanları’nın haftalar önce, koleksiyonuna ilk Milletler Ligi şampiyonluğu eklemesinin ardından bu kez sahnede Filenin Efeleri vardı... Her ne kadar, erkek voleybolu biraz gerinden gelse de son yıllardaki yükselişinin net sonuçlarını almaya başladı...

Haberin Devamı

Turnuva turnuva gidildi...

Her organizasyon bir diğerinin kapısını açtı. Tabii ki, asıl hedef her zaman ‘Olimpiyat’... Ve ‘Olimpiyat Yolu’nda da zorlu ve birçok engel olmasına rağmen Filenin Efeleri adım adım ilerliyor. Aslında, birkaç jenerasyonun en iyi isimlerini A Takım’da bir araya getiren bu kadro, yükselişin sinyalini de vermişti. 2021 Avrupa Şampiyonası’nda aldığımız derece, 24 yıl sonra 2022 Dünya Şampiyonası’na katılmamızı sağladı. Filenin Efeleri bu dev kupada son 16’ya kaldı, dünya 11.’si oldu ve tarihteki en iyi derecesine uzandı. Sadece dereceyle kalmadı, ekim ayındaki Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri ’ne gitmemizi sağladı.

Haberin Devamı

Geçen yıl finalden dönmüştük

Bir de her yıl oynadığımız CEV Avrupa Altın Ligi vardı; üst üste final (2022) oynayıp, şampiyonluklar (2019, 2021, 2023) kazandığımız. Aslında FIVB Dünya Challenger Kupası’na katılmak içindi, çünkü Türkiye’nin erkek voleybolunda da dünyanın en iyi 16 ülkesinin yer aldığı Milletler Ligi’ni hakediyordu. Ancak 2019 ve 2022’de (2020, 2021 pandemi) Küba’ya takılmıştık, geçen yıl şampiyonluğu finalde yitirmiştik. 2023’te ise Filenin Efeleri bu kez işi bitirdi, tarihi başarı getirdi.

Şu ana kadar 2’de 2 yaptık!

Yeni antrenör Alberto Giuliani yönetiminde ilk sınavını 2023 CEV Avrupa Altın Ligi’nde veren ve bunu şampiyonlukla taçlandıran Filenin Efeleri, üst ste 3. kez katılım hakkı kazandığı FIVB Dünya Challenger Kupası’na şampiyonluğu göğüsledi. Çeyrek finalde Dominik’i yarı finalde zorlu Ukrayna’yı (3-2) ve finalde de ev sahibi Katar’ı 3-2 yenen A Milli Erkek Voleybol Takımımız bir engeli daha aştı, Dünya Challenger Kupası zaferiyle tarihinde ilk kez 2024’teki Milletler Ligi’ne katılmaya hak kazandı. Daha bitmedi... Her yaz olduğu gibi yoğun bir milli takım mesaisi bulunan Filenin Efeleri, 28 Ağustos’ta Avrupa Şampiyonası’na ve 30 Eyül’de olimpiyat elemelerine mücadele edecek.

YORUM YAZ