MENÜ

Tarihi etapta zafer Lutsenko'nun

Abone Ol Google News

58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda genel klasman birinciliğini etkileyecek “Kraliçe” olarak adlandırılan 104.1 kilometrelik Fethiye-Fethiye (Babadağ) etabını Astana Takımı’ndan Alexey Lutsenko 3 saat 34 dakika 17 saniye ile kazandı. Deniz seviyesinden 1.950m yüksekliğe sahip Fethiye-Fethiye etabının Babadağ tırmanışı ayrıca bir UCİ (Uluslararası Bisiklet Birliği) yol yarışında kullanılan en sert yokuş olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Yarışın son 9 kilometresinden itibaren Bora Hansgrohe’den Florian Lipowitz ve Ben Zwiehoff, Astana’dan Alexey Lutsenko ve Harold Tejada birlikte pedal bastı. İlerleyen kilometrelerde en önde Tejada, Lipowitz ve Lutsenko grup halinde zirveye doğru ilerledi.

Son 800m’de atak yaparak genel klasman liderliğine pedal bastı

Yarışın son 800m’sine kadar, Bora ekibinden Ben Zwiehoff’u rahat bir şekilde takip ederek yarışı sürdüren 31 yaşındaki Kazak sporcu Lutsenko, 1 km geçildiğinde atak yaptı, Alman Zwiehoff’u geride bıraktı. Son 500m’de de farkı arttıran Lutsenko rakiplerine 12 saniyelik fark atarak tarihi tırmanışı kazanan isim oldu. 3. etapta Alman pedal Zwiehoff 2.’liği elde ederken, Kolombiyalı Tejada da 27 saniye farkla 3.’lüğü elde etti. Lutsenko ayrıca bu derecesiyle, 2 etap sonunda turkuaz mayoyu Philipsen’in elinden aldı ve genel klasmanda 10:32:36 derecesiyle liderliğe oturdu. Lutsenko ayrıca etabı kazanarak Türk Hava Yolları’ndan 150 bin mil kazandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye’de heyecan bugün Fethiye-Marmaris etabıyla devam edecek.

YORUM YAZ