MENÜ

Tarih Yazarları

Abone Ol Google News

Türk artistik cimnastiği elindeki cevherleri en iyi şekilde işleyerek çıtasını yükseltmeye ve ilkleri ülkemize yaşatmaya devam ediyor. Kaptan Ümit Şamiloğlu’nun dışarıda bırakırsak onun geçmişi daha fazla- Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak ve Ahmet Önder... 2014'ten bu yana büyüklerde uluslararası arenada boy gösterdiler. 2017 yükseliş, Glasgow'daki 2018 Avrupa Şampiyonası bana göre; her şeyin başlangıcı oldu. Takım halinde ilk final başarısı ve ikinci bireysel madalya geldi. 2019 Dünya Şampiyonası'nda ise milat yaşadık. Fazla ayrıntıya germeden ve geçmişe dalmadan Mersin'deki 2020 Avrupa Şampiyonası'na gelelim.

Haberin Devamı

Koleksiyon tamamlandı

Ümit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder, -son kadroda olmayan Mustafa Arıca, Yunus Emre Gündoğdu- ve ekibe yeni katılan Abdelrahman Elgamal... Ben onlara 'Tarih Yazarları' diyorum. Çünkü yakın zamanda Türk cimnastiğine ilkleri yaşattılar. Koleksiyondaki tek eksikleri; takım kategorisinde olimpiyat kotası -2019 olmadı, onu başka zamana bıraktık- ve kürsü başarısıydı. İşte bu şampiyonada öncelik takım şampiyonluğu ve Tokyo öncesi de iyi bir hazırlıktı bizim için. Karantinadan dönülmesine rağmen Ay- Yıldızlılar, Ukrayna'yı geride bırakıp, puana dikkat: 251.594'le finallere ilk sıradan girdi.

Haberin Devamı

Elgamal'ın sakatlığı tüm dengeleri bozdu

Maalesef dünkü takım finallerine şanssızlıkla başladık. Milli formayla ilk kez mücadele veren Mısır asıllı Abdelrahman Elgamal'ın ayak bileğindeki sakatlığı tüm aletlerdeki senkronizasyonu bozdu. Elgamal'ın yerine, özellikle de ayağa baskı yapacak yer ve atlama masası aletlerine İbrahim Çolak ve Ümit Şamiloğlu çıktı. Elgamal bir satır açmak gerekirse; takıma iyi uyum sağlamış, elemelerde bunu gördük. Genel tasnifi lider bitirmişti. Ancak sakatlığı tüm dengeleri bozdu. Elemelerde en yüksek puanı aldığı atlama masası ve başarılı olduğu yer aletinde finalde yarışamadı.

Son alet barfiks Ukrayna'ya yaradı!

Kaptan Ümit ve İbrahim, ellerinden geleni yapsa da doğal olarak hazır olmadıkları bu aletlerde puan kaybettik. Ve şampiyonluk için yarıştığımız Ukrayna'yla aramızdaki fark 4 alet (yer, kulplu, halka, atlama) sonunda 4'e çıktı. Favori olduğumuz paralel alet sonrası puan farkı yarı yarıya düştü: Ukrayna: 209.030. Türkiye: 206.861. Ancak barfikse çıkan 3 sporcumuz da hata yapınca, Milli Takımımız 244.793 puanla Avrupa ikincisi oldu. Canınız sağolsun. Takım kategorisinde tarihimizde ikinci finalde ilk madalyamızın renginin gümüş olması da büyük başarı. Emeği geçen herkese teşekkürler

Mazeret arayanlar puanlara baksın!

Şunu da söyleyeceklere bir not: Evet; Rusya, Büyük Britanya, Almanya, İtalya, Fransa, İsviçre gibi ülkeler yoktu. O zaman siz puanlara bir göz atın derim. Nelerden ders almışız, hangi alette hataları düzeltmişiz, puanları yükseltmişiz ve daha iyiye gitmişiz. Arşivi biraz karıştıralım. Tabii ki her zaman daha iyisi vardır ancak şu süreçte bunlar benim için daha önemli. Olimpiyata 6 aydan az bir süre kalmışken fazla da -sakatlık için- riske almaya gerek yok. Madalya serimiz bugünkü 11 bireysel alette de devam edecektir

Haberin Devamı

Dünya şampiyonu İbrahim Çolak "Parlayan Yıldız" Ödülü'ne layık görüldü.

Tarih Yazarları

Tarih Yazarları

YORUM YAZ