MENÜ

Tarih böyle yazılır!

Abone Ol Google News

Azerbaycan'daki 2023 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye'nin madalya rüzgarı, bir de tarihi başarıyla taçlandı... Açılış günü Hatice Kübra İlgün'ün bronz madalyasıyla başlayan seri, çarşamba günü Merve Dinçel'le gelen ilk dünya şampiyonluğuyla devam etti. Dün ise Türk tekvandosu zirve yaptı!... İki olimpik sporcumuz; Tokyo 2020 3.'sü Hakan Reçber ile Nafia Kuş tatamiye çıktı. İkisini de kariyerinde dünya finali ve şampiyonluğu yoktu ama Azerbaycan hem onlar için hem de Türk tekvandosu için bir ilk oldu!..

Haberin Devamı

Dünya şampiyonlarını yıktılar

Altın duble yaptığımız dünkü yarışta, ilk sevincimizi Nafia Kuş'la yaşadık. +73kg'da tatamiye çıkan 28 yaşındaki milli sporcumuz finale kadar hiç teklemeden, harika bir performans sergileyerek geldi. 2017 ve 2019'da bronz madalyada kaldığı Dünya Şampiyonası'ndan bu kez ülkesine altınla dönmek isteyen Nafia Kuş hedefine hem de son şampiyonu yıkarak ulaştı. 2022'nin şampiyonu Özbek Svetlana Osipova, yarı finalde 1 numaralı seri başı Büyük Britanyalı Bianca Cook'u eleyerek önümüze geldi. Nafia Kuş, Osipova'yı (0-0, 11-6, 4-7) 2-1 yenerek mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Hakan için çeyrek final dönüm noktasıydı!

Tarihi başarıyı getiren altın madalyayı ise Hakan Reçber kazandı. Servet Tazegül'ün çalıştırdığı Hakan Reçber'in zorlu bir kurası vardı. Nitekim çeyrek finalde son dünya şampiyonu, 1 numaralı seri başı Çinli Yushuai Liang’la eşleşmişti. Mücadele de inanılmaz çekişmeli geçti -ki finalden daha da stresli bir maçtı. Çokça 'VAR'a gidildi, hatta kaybetmeye yakın olduğumuz 2. raundda puanımız bile silindi. Yine muhteşem bir mücadele çıkan Hakan Reçber çok büyük bir engeli çeyrek finalde (5-3, 5-7, 6- 12) 2-1'le aştı. Hakan Reçber adeta tam bitti derken adeta 'Daha bitmedi' diyen bir özveriyle finale kadar geldi. Finalde Tayland'ın genç yeteneği Banlung Tumtimdang vardı. Çinli bir karış, Taylandlı ise adeta bizden 2 karış daha uzundu. Ancak Hakan Reçber dünya şampiyonunu eleyip finale geldiği turnuvadan altınla ayrılmazdı. Öyle de oldu, finali (7-0, 5-6, 6-2) 2-1 kazanarak kariyerinin ilk dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Toplamda hep 2 altında bitirmiştik

Hakan Reçber toplamda 3. altın madalyayı getirirken Türkiye de birDünya Şampiyonası'nda ilk kez 3 altın kazanmayı da başardı. Tarihte daha önce Türkiye en fazla (1995, 2001, 2015, 2017) 2 altın madalya kalmıştı. Turnuva sürüyor. Önümüzde tatamiye çıkacak 6 sporcumuz (daha var ve altın rekoru gelişmeye açık!...

YORUM YAZ