MENÜ

Takımla olmadı, bireyselde 3 final geldi

Abone Ol Google News

Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda Erkek Milli Takımımız en büyük hedefi, tarihi takım finaline çıkamasa da, bireyselde Adem Asil ve Ferhat Arıcan'la 3 final başarısı gösterdi. Ahmet Önder'in omzundaki nükseden sakatlığı nedeniyle ister istemez bu da puanlamaya yansıdı

Haberin Devamı

Erkek Milli Takımımız, 2019'da elinden kaçan takım finalini, 2022 Dünya Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda kıyısından döndü. Önceki gece, TSİ 01.50'de tamamlanan elemelerde; Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan, Ayberk Koşar ve Yunus Emrde Gündoğdu'dan oluşan Ay-Yıldızlı ekibimiz (Yer: 41.533, Kulplu Beygir: 37.633, Atlama Masası: 42.066, Halka: 41.832, Paralel: 41.199, Barfiks: 38.565) 242.828 puanla takım sıralamasında 11. sırada yer aldı. Türkiye finali getiren ilk 8'e giremedi ama tüm handikaplara rağmen olimpiyatın yer alacağı 12 ülke arasına kendine yer buldu.

Ahmet Önder: 'Risk aldık ama olmadı'

İlk aletimiz olan yerde; Ahmet Önder'in 13 puanı görmesi, benim için de düşük bir başlagnıç gibi gelmişti. Nitekim en zorlandığımız kulplu beygirde durum kendini iyice belli etti. Aslında 2019'dan bu yana kulplu beygirde takımımız inanılmaz yol kattetti, takım halinde 3. olduğumuz son Avrupa Şampiyonası'nda (14/12/12) 38 puanlara ulaştı. Yarış sonrası konuştuğumuz Ahmet Önder, omzunda nükseden sakatlığı nedeniyle antrenman yapamamadığını belirterek "Son zamanlarda yaşağım sağlık problemleri nedeniyle hazırlanamadım. Takım beni riske etmek istedi, belki yaparım diye ama olmadı. Her şeye rağmen daha güçlü olacağız" dedi. 2022 Avrupa'da genel tasnifte gümüş kazanan Ahmet Önder dünya elemelerinde, iddialı olduğu paralel ve halkaya çıkamadı, sadece barfikste serisini sundu ve bundan dolayı hala omuzunun da ağırdığı ifade etti.

Haberin Devamı

2023'ü bekleyelim!

Sadece kulplu beygire yenilmedik!.. Eksik kadro (İbrahim Çolak'ın olmayışı), sakatlık (Ahmet Önder) ve takımın alınan puanlar karşısında ister istemez mental anlamda düşüş yaşaması, bazı aletlerde 1-2 puan daha düşük gelmesine sebebiyet verdi. Yine bireyselde 3 final başarısı geldi. Bu sezonun en formda ismi Adem Asil, atlama masasında finali kaçırdı ama Avrupa 2.'si olduğu halkada ilk iki sıradaki rakipleriyle (14.666) aynı puanı alarak finale kaldı. Avrupa 3.'sü olduğu genel tasnifte de 14. sıradan ilk 24 isim arasına girdi, Dünya Şampiyonası'nda çifte final yaptı. 3. finalimiz de olimpiyat 3.'sü Ferhat Arıcan paralel aletinde 15.200 puanla 5. sırada madalya şansını sürdürdü. Takım finali için artık 2023 Dünya Şampiyonası'nı bekleyeceğiz. Tüm dinamikler biraraya gelirse, kürsü bile tesadüf olmaz.

YORUM YAZ