MENÜ

Şipşak Efes

Abone Ol Google News

Euroleague’de normal sezonun bitimine 10 hafta kala, Play-Off’u garantileyen lider Anadolu Efes artık geri sayımda... Tabii saha avantajını getirecek ilk 4 sıra çok önemli ve ayrıca lider bitirmek de hem büyük sükse hem de gelecek rakiplerine gözdağı. İster istemez Play-Off biletini cebine koymak bazen takımın rahatlamasına sebebiyet verse de -ki 11 maç sonra deplasmanda salı günü alınan Maccabi yenilgisi en güzel örneğiydi- Lacivert-Beyazlılar hemen reaksiyon gösterip bunun telafisi yapıyor...

Haberin Devamı

Ataman ilk molası işi bitirdi!

Bu sezon zaten üst üste hiç yenilgileri yok. Dünkü Olympiakos zaferiyle de bu üst üst kaybetmeme serisi devam etti. Yunan ekibi Play-Off sınırlarında dolaşıyor ve kalan 6 maçta şansını zorlayacak. Ancak kötü bir deplasman karnesi (13’te 3) olan Olympiakos için ev sahibi Anadolu Efes 1 değil 3 gömlek fazla geldi. Maçın kırılma anı daha maçın 3. dakikasında yaşandı. Konuk ekip, Papanikolaou’nun sağlı sollu attığı 2 üçlük sonrası, skor; 5-13 alehimizeydi ve coach Ergin Ataman molasını aldı, her şeyi değiştirdi.

Haberin Devamı

Herkes durur Larkin durmaz

Mola sonrası, hem hücum hem de savunmada agresifliğini ve temposunu bir tık arttıran Anadolu Efes’i bu dakikadan sonra durdurmak mümkün değildi. Hele de Larkin’i. Temsilcimiz ilk çeyreği 29-24, devreyi de 51-41 önde kapattı. Mola sonrası ilk 20 dakikaya 12 sayı sığdırdı. Sakatlığı sonrası 2. Euroleague maçını oynayan Dunston iyi olduğu ribauntlarda pek ön plana çıkamasa da ikili oyunlarda etkiliydi. İkinci yarıda da Efes oyun kontrolünü elinde tutarken Larkin atmaya ve attırmaya devam etti. Ataman ve öğrencileri, Olympiakos’u 12 sayı farkla 91-79 mağlup edip, 24. galibiyetini alırken Larkin attığı 40 sayıyla rekora koştu. Olympiakos’un 18 top kaybı ve 17’de 10 serbest atışla oynaması farklı kaybetmenin faturası oldu.

YORUM YAZ