MENÜ

Şimdi sıra dünyada

Abone Ol Google News

Türkiye'nin tarihi bir yıl geçirdiği kısa kulvar sürat pateninde 2022-2023 sezonu, Güney Kore'nin ev sahipliği yaptığı Dünya Şampiyonası'yla tamamlanacak. Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nda elde ettiği 6.'lıkla büyük bir işe imza atan Furkan Akar, yeni sezonda Dünya Kupası serisiyle yola çıktı. Bu süreçte Türkiye rekorları kıran Milli sporcu, Montreal (Kanada), Salt Lake (ABD), Almaty (1/2) (Kazakistan), Dresden (Almanya) ve Dordrecht (Hollanda) etaplarında yarıştı, Dünya Kupası'nda 1000m'de 65 sporcu arasında 124 puanla (3 etapta puan) 14., 1500m'de de 62 sporcu arasında 90 puanla (3 etapta puan) 18. sırada yer alarak başarısını sürdürdü.

Haberin Devamı

Furkan Akar muhteşem bir sezon geçirdi

Furkan Akar'ın başarısı sadece bununla sınırlı kalmadı, tarihi bir madalyayı da Türkiye'ye getirdi. Ocak ayında Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 1000m'de bronz madalya kazanarak bu disiplindeki en iyi dereceyi ve ilk kürsü başarısına ulaştı. Furkan Akar ayrıca Avrupa Şamipyonası'nda 500m'de 5., 1500m'de de 6. sırada yer almıştı. 21 yaşındaki Milli sporcumuz şimdi de Dünya Şampiyonası'nda en iyisini yapmaya çalışacak.

Haberin Devamı

Metehan Atan da elinden geleni yapacak

Güney Kore'de bu sabaha karşı başlayacakDünya Şampiyonası'nda ayrıca bir diğer Milli sporcumuz Metehan Atan da yer alacak. Milli sporcumuz da Dünya Kupası'nda 1500m'de (3 etapta puan) 18 puanla 49.sırada yer alırken, Avrupa Şampiyonası'nda da finale çıkma mücadelesi vermişti. Şampiyona da,Dünya Kupası'nı topladığı puanlarla 1000 ve 1500m'de ilk sırada bitiren ve ilk Kristal Küre Ödülü'nü alan Güney Koreli Park Ji Won ve takım arkadaşları,Çinli Lin Xiaojun, Hollandalı Jens Van't Wout, Sjinkie Knegt, Belçikalı Stijn Desmet, İtalyan Pietro Sighel ve Letonyalı Roberts Kruzbergs gibi isimler madalya arayacak. Yarışlar youtube kanalı üzerinden canlı yayınlanacak.

YORUM YAZ