MENÜ

Şampiyonlar finalde

Abone Ol Google News

Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu (IBSA) tarafından Samsun’da düzenlenen Golbol Avrupa Şampiyonası’nda Berfin Altan, Fatmagül Güler, Sevda Altınoluk, Sevtap Altınoluk, Reyhan Yılmaz, Şeydanur Kaplan'dan oluşan Kadın Milli Takımımız tarihinde 5. kez adını finale yazdırdı. Son 2020 olimpiyat, 2019 Avrupa şampiyonu ve 2018 Dünya 2.'si unvanıyla sahaya çıkan Ay-Yıldızlılar yarı finalde İsrail'i inanılmaz bir çekişmenin ardından 7-6 mağlup ederek, final biletini kaptı.

Haberin Devamı

17'lik Fatmagül'den müthiş kurtarış

Karşılıklı gollerle geçen İsrail maçında son 1 dakikaya kadar skor kafa kafaya geçti. Maçın ilk yarısını 4-3 önde geçen Ay Yıldızlılar galibiyeti adeta son saniyelerde söküp aldılar. Son 2,5 dakikaya girilirken skorda 5-5 eşitlik vardı. Ancak Sevda Altınoluk'un 02:31'de köşeden bulduğu gol, Türkiye'yi 6-5 öne geçirdi. Ancak maçın en kritik ve belki de kırılma anı, bitime 35 saniye kala yaşandı. İsrail penaltı şansı yakaladı ancak kalede büyüyen 17 yaşındaki Fatmagül Güler'in muhteşem kurtarışı rakibinin beraberliği bulmasına izin vermedi. Ardından Sevda yeniden köşeden golü buldu, skoru 7-5 yaptı. İsrail Lihi Ben David'le cevap verse de zaman doldu ve Türkiye 7-6'lık skorla zafere gitti.

Haberin Devamı

Finalde Rusya'yla rövanş zamanı

Golbol Kadın Milli Takımımız bugün hem şampiyonluk hem de rövanş için sahaya çıkacak. 2018 Dünya Şampiyonası finalinde kaybettikleri Rusya'yla Avrupa arenasında tarihteki 3. altın madalya için karşı karşıya gelecekler. Mücadele saat 16.30'da başlayıp TRT Spor Yıldız'dan naklen yayınlanacak. Ay-Yıldızlılar, Avrupa Şampiyonası'nda daha önce 4 kez final oynamış ve 2'sinde şampiyonluk yaşamıştı. Bu arada Rusya yarı finalde Danimarka'yı 9-3 yenerek finale yükseldi.

YORUM YAZ