MENÜ

Şampiyon Vakıfbank

Abone Ol Google News

Vakıfbank tüm kulvarlarda 53 maçta 47 galibiyet/6 mağlubiyetle muhteşem bir sezonu geride bıraktı. Coach Guidetti'nin öğrencileri, tüm kupaları alarak 'Kupa Avcısı' unvanını elde etitği 2013'teki başarısını tekrarladı. 2021-2022 sezonuna '5'te 5 Kupa' hedefiyle başlayan Sarı-Siyahlılar, son görevi de Slovenya'nın Lübliyana şehrinde tamamladı. Ekim ayında Şampiyonlar Kupası, aralık ayında Dünya Kulüpler Şampiyonası, nisan ayında Kupa Voley ve mayıs ayına da çifte kupa sığdırdı. Geçen hafta Sultanlar Ligi şampiyonluğuna uzanan Vakıfbank, kapanışı da Avrupa'nın en büyüğü; CEV Şampiyonlar Ligi Kupası'nı İstanbul'a 5. kez getirerek yaptı.

Haberin Devamı

Çok sakin ve motiveydik

Guidetti, Super Final öncesi, "Baskı hak ettiğimiz bir ayrıcalıktır. Bu baskı, zorlu durumlarda hep güçlü kalmamızı sağladı' demişti. Maçın büyüklüğü karşısında Vakıfbank inanılmaz sakin ve motiveydi. Imoco'nun en büyük silahı Egonu'nun -Gelecek sezon Vakıfbank'ta forma giyecek- 39 sayılık müthiş performansına rağmen Vakıfbank ilk iki sette üstünlük kurmayı başardı. Rakip hataların çok olduğu bu bölümde 13-9 geriye düşsek de 21-21'de Imoco'yu yakaladık. Tuğba Şenoğlu'nun servisin başına geçmesiyle Sarı-Siyahlılar müthiş bir seri yakaladı ve bu bölümü 25-22 alarak 1-0 öne geçti. 2. sete Cansu'nun servisleri, Haak'ın üst üste sayılarıyla üstün başladık: 13-7. Ancak 6-1'lik seriyle durumu eşitlediler. Bu sette de işi bitiren Haak oldu, 25- 21'le 2-0 yaptık. İşler tıkırında gidiyordu.

Haberin Devamı

Gabi büyük oynadı, Zehra sesimizi duydu!

Ancak kimse bu maçın kolay olacağını da söylemedi! 3. sette Egonu vurdu, sayı oldu, adeta uyuyan dev uyandı. Her ne kadar oyunun içinde kalsak da hücumda (20-14) üstün taraf Imoco'ydu, 3. seti 25- 23 alıp durumu 2-1 getirdi. 4. set inanılmaz bir geri dönüşü izledik. 8-3 geriden gelen Vakıfbank, Imoco'yu yakaladı. 'Bloka' ihtiyacımız var dediğimiz anlarda Zehra Güneş sesimizi duydu, Haak'ın sayıları devam etti. Ve tabii ki, tecrübesiyle takımını sırtalayan Gabi son noktayı koydu. Skor 23-18'e geldiğinde, şampiyonluk için geri sayıma başladık. Egonu ve De Kruijf son şansını denedi (20-23) ama bu yetmedi, Vakıfbank, Gabi'nin sayısıyla bu bölümü 25-21 aldı, ve kupayla birlikte İstanbul'un yolunu tuttu. Bu arada Türk sporu 4 günlük süre içinde hem dünya hem de Avrupa'yı salladı!...

YORUM YAZ