MENÜ

Rüzgarın kızı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Yıldızlar Şampiyonası’nda 100 metrede altın madalya kazanarak tarih yazan ve Türkiye’nin gururu olan 17’lik Mizgin Ay’ın başarısı aslında çok önceden ‘Geliyorum’ demişti. Derecesi bir tarafa hayat öyküsüyle de dikkat çeken milli atleti herkes yeni tanıdı. Ancak öz eleştiri yapmak gerek; Türkiye’de amatör branşlarda başarı gelmeden maalesef kimsenin ilgisini çekmiyor böyle hikayeler!..

Muhsin hoca ve Beypazarı!

Batman’dan 15 yıl önce mevsimlik işçi olarak Ankara’nın Beypazarı İlçesi’ne yerleşen 7 çocuklu ailenin 2 kızından biri; Mizgin Ay... Lise çağına kadar da ev ekonomisine katkı olsun diye hafta sonları tarlada çalışıyor, hatta atletizmle tanıştığında bile belli bir süre tarladaki işine devam ediyor. Dönüm noktasını ise 2010’da antrenör Muhsin Soysal’ın onu keşfetmesiyle yaşıyor. Başta hem atletizm hem tarlada çalışmak yoruyor yeni sporcuyu ve bu durum kış aylarında hastalanmasına neden oluyor. Bunun üzerine Muhsin hoca, Beypazarı Kaymakamlığı’nı ve belediyeyi devreye sokarak aileye maddi destek sağlıyor.

2014’te hiç geçilemedi ..

Ve tamamen atletizmde kanalize olan Ay, 2014’te patlama yaparak (100m, 200m, 300m, 400m) katıldığı tüm yarışları rekor kırıp kazanıyor, hiç geçilmediği için de ‘Rüzgarın kızı’ lakabını alıyor. Tabii federasyonun da gözünden kaçmayan Mizgin Ay’la bu noktaya kadar geliniyor. Son 2 yıldır profesyonel olan milli atlet, tarihi dünya şampiyonluğu kazandığı 100 metrede 29 Türkiye rekoru kırdı, 400 metrede 14 yıllık rekoru tarihe gömdü. Tabii bunlar bu kısa süreye sığdırdıkları... 2020 Tokyo Oyunları’nı hedefleyen ve Fenerbahçe’nin sporcusu olan Mizgin Ay, 100 metreden sonra bugün yarı final koşacağı 200 metreyi de kazanarak duble yapmanın peşinde... Yolun hep açık olsun ‘Rüzgarın Kızı’.

YORUM YAZ