MENÜ

Rekor geliyor

Abone Ol Google News

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın en başarılı branşı kadın boksunda, kızlarımız tarih yazmaya devam ediyor. 'Busenazlar'la olimpiyatta gelen ilkler serisi şimdi de İstanbul'un ev sahipliği yaptığı 2022 Dünya Şampiyonası'nda devam ediyor. Ay-Yıldızlı ekibimiz, Türk kadın boksundaki dengeleri değiştiriyor, geçmişteki başarıları bir üst çıtaya yükseltiyor, rekorlara koşuyuor. Dün

Haberin Devamı

8 sıklette çeyrek final maçına çıktık ve 7 sıklette yarı finale kalarak, kürsüyü garantiledik. Yani bronz madalyalar cepte... Ve toplam madalya rekoru da kırılmış durumda. Türk kadın boksunda en çok madalya 2005'te elde edilmişti. Ancak yetmez... Kızlarımızın bir ağızdan söylediği tek bir cümlesi var; O da 'Altın madalya olacak'... Çünkü hedefte 'Altın madalya' rekoru kırmak var. Performanslarıyla da buna ne kadar konsatre olduklarını gösteriyorlar.

Hatice Akbaş, dünya şampiyonunu yıktı

Bir gün önceki yazımda da belirtmiştim; 'Busenaz'lar bir başka diye. Olimpiyat 2.'si Buse Naz Çakıroğlu, Filipinli rakibini önce ölçtü sonra her atağında kontrayla cevap verdi, sonuç 5-0. Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, şampiyonadaki 3. rakibine de maçın sonunu göstermedi, nakavtla ringten ayrıldı. Ayşe Çağrırır, İngiliz rakibine geçit vermezken olimpik kiloda yarışan Hatice Akbaş ise, Dünya ve Avrupa şampiyonu Bulgar boksör Petrova'yı eledi. Sema Çalışkan, Elif Güneri ve Şennur Demir de kariyerlerinde altın alma yolunda ilerledi.

Haberin Devamı

Sürmeneli, Tatar'ın rekorunu egale edecek

Busenaz Sürmeneli'ye anti parantez açmak gerek. Çünkü 2019'da Dünya Şampiyonası'ndaki altın madalya hasretimizi 9 yıl sonra dindirmişti. Milli sporcumuz yine altına yumruk atarsa, Gülsüm Tatar'ın üst üste 2 altın madalya rekorunu egale etmiş olacak. Şampiyonada bugün dinlenme günü... Heyecan çarşamba günü kaldığı yerden devam edecek. Yarı final maçları yine öğle (14.00) ve akşam seansı (19.00) şeklinde yapılacak.

YORUM YAZ