MENÜ

Rekor!

Abone Ol Google News

Dünya sporunda son 2 günde, farklı branşlarda kırılması zor rekorlara imza atıldı.

Haberin Devamı

LeBron James/NBA

NBA'de tarihinin en çok sayı atan oyuncu unvanını almak yolunda emin adımlarla ilerleyen 'Kral' lakaplı basketbolcu LeBron James kariyerine yeni bir rekor daha ekledi. Los Angeles derbisinde Lakers, Clippers'a kaybettiği maçta LeBron 46 sayıyla bir rekoru da beraberinde getirdi. 38 yaşındaki efsane, NBA’de 30 takıma karşı 40 veya daha fazla sayı atan ilk oyuncu oldu. 178sayıya ihtiyacı var LeBron ayrıca, 'Tüm zamanlar sayı krallığında' 38 bin 210'a ulaştı. Süperyıldız'ın zirvede yer alan Kareem AbdulJabbar'ı (38.387) geçmesi için sadece 178 sayıya ihtiyacı var.

Novak Djokovic/Tenis

Teniste sezonun ilk Grand Slami Avustralya Açık'ta 10., Grand Slam turnuvalarında 22. şampiyonluğunu hedefleyen 35 yaşındaki Sırp raket Novak Djokovic yarı finale çıktı. Çeyrek finalde 5 numaralı seribaşı Rus Andrey Rublev'i 6-1, 6-2 ve 6- 4'lük setlerle zorlanmadan 3-0 yenen Djokovic, Avustralya Açık'ta 10 olmak üzere kariyerinde 44. kez Grand Slam yarı finaline kaldı. Djokovic ayrıca, 2019'dan beri Avustralya Açık tek erkekler ana tablosunda üst üste 26 maç kazanarak, ABD'li Andre Agassi'nin bu turnuvada 2000-2004 yıllarında kırdığı en uzun galibiyet serisi rekorunu egale etti. Nole yarı final ve final maçından da galip gelmeyi başarırsa rekoru kırıp, geliştirmiş olacak.

Haberin Devamı

Mikaela Shiffrin/Kayak

Pekin 2022 Olimpiyat Oyunları, ABD'li kayakçı Mikaela Shiffrin için kâbus gibi geçmişti. 27 yaşındaki Shiffrin, yeni sezona müthiş başladı. 19 Kasım'da başlayan Dünya Kupası serisinde 39 yarıştan 25'i geride kalırken, 9 yarış kazanan ve genel klasmanda lider durumda bulunan yıldız kayakçı, önemli bir rekoru da kırmayı başardı. Mikaela Shiffrin, Dünya Kupası'nda 83. kez 1.'lik kürsüsüne çıkarak Lindsey Vonn'a (82) ait rekoru geride bıraktı ve Dünya Kupası'nda alp disiplinindeen fazla yarış kazanan alp disiplini kadın kayakçı unvanını elde etti. Shiffrin, İtalya'daki Kronplatz etabında, ERTA Pisti'nde giant slalom yarışında zafere ulaşarak bu sezonki 9. toplamda da 83. Dünya Kupası yarışını kazanarak rekoru kırdı. Çifte olimpiyat altın madalyalı kadın kayakçı ayrıca, tüm zamanlar genel klasman Dünya Kupası sıralamasında 86 şampiyonluğu bulunan İsveçli Ingemar Stenmark'ın sadece 3 yarış zaferi gerisinde bulunuyor.

YORUM YAZ