MENÜ

Potanın kraliçeleri Avrupa'da tarih yazdı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Alagöz, Euroleague finalinde Fransız temsilcisi Villeneuve d’Ascq LM’yi 106-73 yenerek, üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu ve bunu başaran ilk kadın Türk takımı olarak tarihe geçti. Kadın basketbolunun, kulüpler bazındaki 1 numaralı kupası; FIBA Euroleague’de ilk kez 2012’de Final-Four’a kalma başarısı gösteren Fenerbahçe tarih yazmak adına istikrarlı bir şekilde yoluna devam etti. 2013’te ilk finalini oynadı... Bu 12 yıllık zaman diliminde bir tek, 2018 ve 2019’da Final-Four’a kalamamıştı. Her şeye rağmen, hem kulüp hem yatırım, hem de kurulan kadro anlamında hedef olarak ‘şampiyonluğa’ yürüyen Fenerbahçe çıtayı, rekor ve tarih yazarak zirveye çıkardı... Cumhuriyet’in 100. yılını kutladığımız 2023’te ilk Euroleague şampiyonluğuna ulaşan ve Türkiye’ye 2. Euroleague kupasını getiren Potanın Kraliçeleri bununla da yetinmedi, devamını getirdi.

Haberin Devamı

Süper Kupa’yı da kazanan ilk Türk takımıydı

Sezon başında da FIBA Süper Kupa’yı kazanan ilk Türk takımı olma başarısı gösteren Fenerbahçe, 2024 Euroleague şampiyonluğuna uzandı. Kanarya böylece, çifte kupa zaferiyle, Euroleague’de bunu başaran ilk Türk takımı unvanını da eline geçirdi.

Haberin Devamı

2 Türk takımlı 3 Final Four’dan 3 şampiyonluk çıktı

2014 ve 2023’te Türk finali yaşanırken, 2024’te Fenerbahçe Alagöz ile Çukurova Mersin yarı finalde eşleşti. 2 Türk takımıyla yer aldığımız 3 FinalFour’da da Türkiye 3 şampiyonluk başarısı yakaladı. Euroleague kupasını Galatasaray 2014’te ilk Türk finalinde Fenerbahçe’yi yenerek elde etmişti. 2023’teki 2. Türk finalinde de Fenerbahçe, Çukurova Mersin’i mağlup ederek, ilk kupasına kavuşmuştu.

YORUM YAZ