MENÜ

Olimpiyat uyarısı

Abone Ol Google News

Nisan ayındaki Avrupa Şampiyonası’nda Güreş Milli Takımımız başarılı bir turnuva geçirmiş, 6 altın, 2 gümüş ve 8 bronz olmak üzere 16 madalya elde etmişti. 2018 Dünya Şampiyonası’nda kürsünün dışında kalan ya da şampiyon olamayan favorilerimiz; Rıza Kayaalp, Yasemin Adar (2018’de Dünya 2.’si oldu) ve Taha Akgül kürsünün zirvesinde yer almıştı. Hatta Taha, en büyük rakibi Gürcü Petriashvili’yi yenerek altına uzandı. Yani 2018’in tozu atılmış gibiydi. 4 ay sonra katılacağımız 2019 Dünya Şampiyonası için beklenen hedeflere ulaşma yolunda bize umut vermişti. Bu şampiyonayı ayrıca özel kılan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na kota verecek olmasıydı... Bu Dünya Şampiyonası’nda ilk 6’ya giren her sporcu - olimpik kiloysa- 2020 Tokyo vizesini cebine koyacaktı.

Haberin Devamı

İlk 6’ya girmek handikap oldu!

Türkiye, Kazakistan’ın ev sahipliği yaptığı Dünya Şampiyonası’na en az 8 olimpiyat kotası hedefiyle gitti ve favori isimlerden de sadece kürsü değil, altın madalya beklemişti. Ancak hesaplar uymadı. Şampiyona sonrası da görüldü ki, tüm ülke sporcuları hazırlıklarını ilk 6’ya girebilmek için yapmış ve bu nedenle de kilolardaki ilk tur müsabakaları bile çekişmeli ve zorlu geçti. Bu da bizim adımıza bir handikap oldu. Her şeye rağmen grekoromende Rıza Kayaalp’in tarihi dünya şampiyonluğu, Cenk İldem’in dünya 3.’lüğü ve serbestte de Süleyman Atlı ile Taha Akgül’ün gümüş madalyası çok değerli başarılar. Ancak iddialı olduğumuz bazı kilolarda ilk 6’ya yaklaşamamız bile biraz hayalkırıklığı yaşattı...

Haberin Devamı

Olimpiyat öncesi önlem alınmalı

Kadınlarda; Yasemin Adar’ın 16.sırada kalması, Buse Tosun’un repesaj maçını son saniye vermesi, Evin Demirhan’ın kotayı kılpayı kaçırması... Grekoromde; Son dünya şampiyonu Metehan Başar’ın kürsüye yaklaşamaması, Son Avrupa Şampiyonu Atakan Yüksel’in çok gerilerde kalması... Serbestte; Taha Akgül’ün Avrupa arenasında yendiği Gürcü rakibini Geno’ya Dünya Şampiyonası’nda bir türlü üstünlük sağlayamaması. 2017 ve 2018 Dünya Şampiyonası’nda olduğu gibi, kaybettiği tüm maçları son saniyelerde puan vererek yitirmesi... İşte tüm bunları gözardı etmeden, 2020 Tokyo Olimpiyatı öncesi önlem almak bize başarı getirecektir. Bu şampiyona bizim nazar boncuğumuz olsun!

Son kota şansı Avrupa Elemeleri

Olimpiyat kotasına gelirsek. Dünya Şampiyonası’nın en başarılı ülkesi, 9 kota alan Rusya oldu. Kadın güreşindeki başarısıyla tanınan olimpiyatın ev sahibi Japonya ile Kazakistan da bu şampiyonayı iyi değerlendirip 7 kota çıkardı. Türkiye’nin hedef koyduğu 8 kotaya ulaşması için ise, önümüzde Avrupa Elemeleri var. 19-22 Mart 2020 tarihleri arasında Macaristan’da gerçekleşecek bu turnuvada işimiz daha zor olacak. Çünkü sadece final oynayan 2 sporcu olimpiyata gitmeye hak kazanacak.

YORUM YAZ