MENÜ

Obradovic ve müthiş askerleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, 4 yıllık süreçte Avrupa Ligi’nde üst üste 3. Final- Four’unu yaşadı ve en önemlisi tarihinde ikinci kez finale kalma başarısını yakaladı. Fenerbahçe, 2015 Final-Fouru’nda fark yediği İspanyol devinden rövanşı, müthiş bir basketbol ortaya koyarak aldı: 84-75.

Fenerbahçe ezdi geçti

Sinan Erdem Spor Salonu’nun 4’te 3’ünü dolduran Fenerbahçe taraftarının da desteğini arkasında hisseden Obra ve askerleri daha maçın başında işi bitirdi. Sadece skor üretmedi, öyle klas sayılar attı ki, Real Madrid şaşkına döndü, oyuncular demorelize oldu. Vesely havayolları iş başındaydı, yine smaçlarıyla takımını uçurdu. Görev adamı Kalinic; top çaldı, asist yaptı üçlük attı ve ilk çeyrek 21-13 üstünlüğümüzle bitti. İkinci çeyrekte savunmada etkili olan Fenerbahçe hücumda sayı atamasa da sadece Llull’la potaya giden Real Madrid’e (14 dk: 26-13) potayı göstermedi. Ancak Fernandez’in Datome’yle gerginlik yaşaması sonrası, bizim açımızdan oyunun temposu düştü. 16.dakika üst üste yapılan iki top kaybı skoru 26-24’e getirdi. Bogdanovic’in üçlükleri ve Vesely’le Kanarya yeniden farkı buldu ve devre 44-34 lehimize bitti.

Gizli silah; Kalinic...

İkinci yarıda Kalinic yine takımına en katkı sağlayan isim oldu: 12 sayı attı, ribaunt aldı (6), asist yaptı (6) ve top çaldı (4), savunmadaki katkısı yine muhteşemdi... 3. çeyreğin sonlarında, Real, Carroll’la üst üste üçlükler bulunca, 28’de skor 56-48’e geldi.

Udoh devreye girince

Ancak Udoh’un oyuna dahil olmasıyla işin rengi değişti. İlk yarıyı 4 sayıyla bitiren Udoh 2 dakika içinde 8 sayı attı, asist yaptı, top çaldı. 4.çeyrekte Real Madrid Hunter, Taylor ve Thompkins’le skor üretince, 16 sayılık fark 8’e düştü: 68-60. Neyseki 4 dakikalık kabus çabuk bitti. Udoh yine devredeydi... 38. dakikadaki yaptığı smacla, ‘finaldeyiz’ mesajını verdi. Ve Fenerbahçe, Real Madrid zaferiyle, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda güzel bir hediye verdi.

YORUM YAZ