Neden olmasın!

Abone Ol Google News

2023 Avrupa Salon Şampiyonası’nda üç adım atlamada altın madalya kazanan Tuğba Danışmaz ‘atlamalar’ disiplininde tüm Türkiye’ye tarihi bir başarı yaşatmıştı. Daha önce Türkiye, atletizm salon tarihinde tüm madalyalarını koşmada alırken milli atletimiz bu kez alışkanlığı değiştirerek ‘atlamalar’ disiplininde ilk kürsü başarısını hem de şampiyonlukla taçlandırmıştı… İşte o başarıdan bu yana, olimpiyat yılına gelindi!.. Paris 2024 Oyunları’na sayılı günler kala, 24 yaşındaki Tuğba Danışmaz bu kez 2024 Avrupa Şampionası’nda önemli bir sınava çıktı. Roma’daki Avrupa Şampiyonası öncesi, 25 Mayıs’ta 14.32 atlayarak Türkiye rekoru kıran milli atletimiz, dünkü elemelerdeki performansıyla da tarihi kürsü için umut verdi.

Haberin Devamı

Daha ilk hakkında 14.27’yi geçti, finale çıktı

Rüzgarın (-0.3) arkadan estiği sırada ilk atlayışını yapan Tuğba Danışmaz, daha açılışta kariyerinde 5. kez 14.20m’yi aşarak, 14.27’yle (Q) final biletini cebine koydu. Tuğba Danışmaz bu derecesiyle, genel klasmanda 2. sırada yer alarak turladı. Finale direkt çıkış derecesinin 14.10 olduğu yarışta, Bulgar atlet Aleksandar Nacheva ise 2. hakkında 14.29’la kariyerinin en iyi atlayışını yaparak, genel klasmanda ilk sıraya oturan isim oldu.

Haberin Devamı

Avrupa açıktaki ikinci tarihi kürsü gelebilir!

Tuğba Danışmaz’ın 3 adım atlamadaki final mücadelesi yarın TSİ 22.00’de yaşanacak. Milli atlet, elemelerdeki performansını finale de taşırsa, Avrupa salondaki tarihi başarısını açıkta da tekrarlamış olacak. Türkiye, Avrupa Açık Şampiyonası’nda ‘atlamalar’ disiplininde bir kez Ruhi Sarıalp’le 1950’de kürsü başarısı yakalamıştı. Tuğba Danışmaz kürsüye çıkarsa, ‘atlamalar’ disiplininde yine buna ulaşan ilk kadın atlet olacak.

YORUM YAZ