Mutlu son!

Abone Ol Google News

Ersu Şaşma... Herkes onu, 2021’de tanımıştı.. Türk atletizm tarihinde 23 yıldır geçilememiş ve Ruhan İşim’e ait sırıkla atlama rekoru kırarak tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Aslında bu başarı aynı zamanda, Türk atletizmi ve sırıkla atlama disiplinin gelişimi için de sadece bir başlangıç oldu. Çünkü Ersu Şaşma’nın durmaya hiç niyeti yoktu. Spora basketbolla giriş yapan ancak bu branşa olan yeteneği keşfedilince, 13 yaşında bir anda sırıkla atlamayla tanışan Ersu Şaşma, rekoru kırdığı olimpiyat yılında (Tokyo 2021), maalesef hem başarıyı hem de acıyı aynı anda yaşamıştı. Milli atlet, ailesi kadar yakın gördüğü ve onu 13 yaşından beri çalıştıran çok sevdiği antrenörü İbrahim Halil Çömlekçi’yi kalp krizinden kaybetmişti. Bu acı haber sonrası, ‘ara verme, bırakma’ gibi duyguları aynı anda yaşıyordu. Ancak pes etmedi, vefat eden antrenörüyle birlikte kurduğu hayallerini gerçekleştirmek için yola devam etti.

Haberin Devamı

3 yılda 5.71m’den 5.90m’ye

Nitekim 2021’de başladığı ‘ilk’ler hikayesine yenilerini ekleyerek devam etti... Geride kalan 3 yıllık süreçte; 5.70m, 5.72m, 5.80m ve 5.90 derken, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa, arenasında finallere kalarak sırıkla atlamada yeni bir sayfa açtı, tek eksiği ise madalyaydı. Fanatik’e 2021’de verdiği röportajında ‘Beklemede kalın’ demişti. -Ki her şampiyonayı; Türk atletizmi için çok değerli olacak sırıkla atlamadaki o madalya ‘Bu kez geliyor’ diyerek sabırla takip ettik.

Haberin Devamı

İlk 3 dereceyi ilk hakkında atladı!

..Ve ‘Beklenen Son’. Her yıl üzerine katarak ilerleyen Ersu Şaşma emeklerinin karşılığını, Roma 2024 Avrupa Şampiyonası’nda aldı. 5.82m’lik atlayışıyla Avrupa 3.’sü olan Ersu Şaşma, sadece sırıkla atlama değil, Türk atletizm tarihinde bir ilki başardı. Finalde sırasıyla 5.50m, 5.65m, 5.75m ilk hakkında, 5.82m’yi ikinci hakkında geçti. 5.87m’ye 5 sporcuyla gidildi. Duplantis ile Karalis zirve kapışması yaparken, 3.’lük için Fransız Collet, Alman Zernikel ve Ersu Şaşma yarıştı. Üç isim de 5.87m’de 3 hakkında da hata yaptı. Eşitlik olunca, sporcuların önceki atlayışlarına bakıldı ve Collet ilk atlayışlarında hata yaptığı için kürsünün dışında kaldı. Alman Zernikel ile Ersu’da atlayışlarında eşitlik yaşandığı için iki sporcuya da bronz madalya verildi. Şimdi sırada Paris 2024 var. Ve bize şu ana kadar yaşattığı gurur için de teşekkür ederiz Ersu Şaşma...

YORUM YAZ