MENÜ

Milli heyecan!

Abone Ol Google News

Voleybolda Milli mesai başladı... A Milli Kadın ve Erkek Voleybol Takımlarımız yaklaşık 15 gün önce hazırlıklar için toplandı ve geçen çarşamba düzenlenen gala gecesiyle de sezonu resmen açtı. Filenin Sultanları ve Filenin Efeleri'ni yine yoğun bir turnuva programı bekliyor. Paris 2024 Olimpiyat yılı öncesi, 2023 kota anlamında kritik bir yere sahip olacak. Çünkü Ay-Yıldızlılar, eylül ayında olimpiyat elemelerinde mücadele edecek. Milliler ayrıca Avrupa Şampiyonası'na katılacak. Tabii ki rutin olarak da Milletler Ligi, Avrupa Altın Ligi de cabası olacak.

Haberin Devamı

Yeni antrenörler, yeni yüzler!

Milli Takımlar’da bu sezon ayrıca bir heyecan daha yaşanacak. Hem kadın hem de erkek takımlarımız yeni antrenörleriyle ilk kez sahaya çıkacak. AyYıldızlı ekiplerin başına getirilen iki İtalyan çalıştırıcı; Daniele Santarelli ve Alberto Giuliani'nin oyun sistemleri, takımların ortaya koyacağı performans, değişimin takımlara olan katkısının ne olacağı ş imdiden merak konusu...

Vargas artık kadroda

Yenilik deyince, A Milli Kadın Takımı'na da bir parantez açmak şart. 2021 yılında Türk vatandaşlığına geçen ve 'milli takıma ne zaman katılıyor, milli takıma katılım süresi ne zaman bitiyor' sorularıyla beklediğimiz Melissa Vargas artık kadroda. 'Bir isim ne kadar fark yaratır' diye düşünülürse; Vargas'ın takıma katılmasıyla birlikte, şampiyon Fenerbahçe'nin yükselişi göz ardı edilemez. Nitekim final serisindeki de performansı bambaşkaydı. Gururumuz Ebrar Karakurt'la birlikte pasör çaprazı pozisyonu bu durumda, etkili bir alternatifle güçlendirilmiş oldu. Tabii şimdi, Santarelli'nin ilk 6'da nasıl bir yerleşimi tercih edeceği de en çok konuşulanlar arasında liste başı.

Haberin Devamı

Antalya'da ilk rakip; Güney Kore

Gelelim, 2023 programına... Filenin Sultanları açılışı yine Milletler Ligi'yle (VNL) yapacak. Üç ayaktan oluşan Milletler Ligi’nde 1. haftasına Antalya ev sahipliği yapacak. Kızlarımız yarın Güney Kore karşısında bu sezonun ilk sınavını verecek. Milletler Ligi'nin 2. haftası Çin ve 3. haftası da Tayland'da oynanacak. 16 takımın mücadele ettiği VNL’de ilk 8 sırada yer alan ülkeler, ABD’nin ev sahipliğinde Arlington şehrinde düzenlenecek finallere katılacak. Filenin Sultanları turnuvanın sonuna kadar giderken hemen 1 ay sonra da Avrupa Şampiyonası'nda kürsü mücadelesi verecek ve kapanışı da olimpiyat elemeleriyle yapacak.

Öncelikli hedef VNL biletini almak

Filenin Efeleri de CEV Avrupa Altın Ligi A Grubu'nda yarın ikinci maçını Portekiz'le oynayacak. Yunanistan'da Olympiakos'u şampiyonluğa ulaştırarak Türkiye'ye gelen yeni antrenör Alberto Giuliani yönetimindeki Erkek Milli Takımımız, sezonun açılış maçında, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde yendiği Danimarka engelini, bir kez daha set vermeden aştı. Tabii buradaki hedef yine; Milletler Ligi yolunu açacak, FIVB Challenger Kupası'na katılmak. Bunun için de Ay-Yıldızlılar önce, Avrupa Altın Ligi Final-Four'na kalmak için gruptan lider çıkması şart. Ardından da final oynaması durumunda Dünya Challenger Kupası’nda mücadele etme hakkı elde edecek. Kupada şampiyon olan takım, 2024 Milletler Ligi biletini alacak.

Haberin Devamı

Olimpiyat zor ama imkansız değil

24 yıl sonra 2022Dünya Şampiyonası'nda boy gösteren Filenin Efeleri, son 16'ya kalarak tarihi bir başarıya imza atmıştı. Şimdi aynı yükselişi önce 2023 Avrupa Şampiyonası'nda ve ardından da 2 ülkenin kota alacağı olimpiyat elemelerinde elde etmeye çalışacak. Efeler için ilk olimpiyat zorlu olsa da uzak değil.Dünya sıralaması için de her galibiyet çok kıymetli... O zaman, Santarelli ile Giuliani'nin verdiği mesaj gibi: 'Haydi başlıyoruz'...

YORUM YAZ