MENÜ

Mete Gazoz dünya şampiyonu

Abone Ol Google News

Mete Gazoz... Türk okçuluğunun tarih yazarı... Tokyo 2020(1) Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanarak bu branştaki ilk şampiyonluk başarısına ulaşmış, ülkemize büyük bir gurur yaşatmıştı. 24 yaşındaki milli okçumuz şimdi de dünya arenasında ilkleri peş peşe sıraladı. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na doğru ilerlerken Mete Gazoz, 2023 Dünya Şampiyonası’nda yine destan yazdı. Berlin’deki tarihi serüven aslında 3 gün önceki klasik yay erkek takım finaliyle başlamıştı. Takım arkadaşları Ulaş Berkim Tümer ve Muhammed Abdullah Yıldırmış’la birlikte gümüş madalya kazanan Mete Gazoz, klasik yay erkek takım kategorisinde Türk okçuluğunda ilk kez kürsü başarısı yakalamış ve en iyi dereceye ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Olimpiyat Şampiyonu’na çok yakıştı

Bireysel eleme maçlarında da formunda olduğunu gösteren ve çeyrek finale kadar gelen Mete Gazoz ‘daha bitmedi’ mesajını vermişti. Nitekim öyle de oldu. Yağmur altında geçen çeyrek final maçında Mete Gazoz, Şilili Ricardo Soto’yu 6-2 rahat bir şekilde geçti. Yarı finalde ise karşımıza, Güney Koreli Je Deok Kim’i eleyen Brezilyalı Marcus D’Almeida vardı. Mete Gazoz’u şubat ayında dünya sıralamasında zirveye oturan ve son Dünya 2.’si olan D’Almeida’da durduramadı. Maçın ilk 3 setinde inanılmaz bir çekişme vardı, eşitlik bozulmadı: 3-3. Böylesi kritik bir seviyede soğukkanlılığını koruyan Mete Gazoz durumu 7-3 yaparak önemli bir rakibini safdışı bıraktı. Finalde de Kanadalı Eric Peters’ı 6-4’le geçen Mete Gazoz Dünya Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

3 disiplinde madalya kazanan ilk Türk okçu

Türk okçuluk tarihinde ilk Olimpiyat Şampiyonu unvanına ilk Dünya Şampiyonluğunu da ekleyen, takım kategorisinde Dünya 2.’liği bulunan Mete Gazoz aynı zamanda 3 farklı disiplinde (Takım, Bireysel, Karma) dünya kürsüsüne çıkan ilk ve tek Türk okçu olarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Mete Gazoz, 2021’de Yasemin Anagöz’le karma takım kategorisinde bronz elde etmiş, 2023 Dünya Şampiyonası’nda da hem takım hem bireyselde madalya kazandı

YORUM YAZ