MENÜ

Mete Gazoz Dünya 3.'sü

Abone Ol Google News

Dünya okçuluk takviminde önemli bir yere sahip; Dünya Kupası serisinde 2022 sezonu, Meksika'nın Tlaxcala şehrinde yapılan finalle sona erdi. Bu sene; Antalya (Türkiye), Gwangju (Güney Kore), Paris (Fransa) ve Medellin (Kolombiya) şehirlerinde düzenlenen 4 etap sonunda finale kalan isimler belirlendi. Milli gururumuz Mete Gazoz, davet alarak 8 sporcu arasında yer aldı. 2021 Dünya Kupası'nda erkekler klasik yay bireyselde bronz madalya kazanan olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, 2022'de yine kürsüye çıktı.

Haberin Devamı

Nespoli'den rövanşı aldı, Je Deok'u yendi

Klasik yay erkekler bireysel finalde sıralama atışlarını 5. bitiren Mete Gazoz, çeyrek final maçında, Akdeniz Oyunları finalinde kaybettiği İtalyan rakibi Mauro Nespoli’yi 7-1 mağlup ederek hem rövanşı aldı, hem yarı finale çıktı. Milli sporcumuz yarı finalde ise bu sezon 4. etap çeyrek finalinde de kaybettiği Avrupa Şampiyonu İspanyol Miguel Alvarino Garcia'la eşleşti. 23 yaşındaki okçumuz, Garcia'ya 6-4 yenilerek final şansını yitirdi. Mete Gazoz, 3.'lük maçında Güney Kore'nin gelecek vaadeden isim olan, olimpiyatta çifte altın (takım/karışık) kazanan 18 yaşındaki Kim Je Deok'la karşılaştı. Milli gururumuz, etkili rakibi karşısında 6-4'lük galibiyet alarak 2022 Dünya Kupası'nda bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Tarih yazmaya devam ediyor...

Mete Gazoz böylece Dünya Kupası tarihinde klasik yay erkekler bireyselde üst üste 2 kez kürsüde yer almayı başaran ilk Türk sporcu oldu. Milli sporcumuz 2021 Dünya Kupası'nda da yine Dünya 3.'sü olmuş ve bu organizasyonda klasik yay bireyselde ilk madalyayı alan erkek sporcu unvanın elde etmişti. Bu arada 2022 Dünya Kupası'nda altın madalyayı okçluğun efsane ismi, Güney Koreli Kim Woojin 4. kez kazanmayı başardı.

2021 'Yılın Sporcusu' Ödülü'nü de kazandı

Dünya sıralamasında mayıs ayında liderlik koltuğuna bir süre oturmayı başaran Mete Gazoz, Meksika'da ayrıca ödüle de layık görüldü. Gazeteciler ve Dünya Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından bir panel üzerinde yapılan oylama sonucu 2018'de olduğu gibi 2021'de de 'Yılın Sporcusu' Mete Gazoz seçildi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Yusuf Göktuğ Ergin de 'Yılın Antrenörü' Ödülü'nü aldı.

YORUM YAZ