MENÜ

Merve Dinçel dünya şampiyonu

Abone Ol Google News

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na en yüksek kota puanı veren organizasyon olan Dünya Tekvando Şampiyonası'nın 3. gününe Merve Dinçel damgasını vurdu. Olimpik sıklet 49 kiloda tatamiye çıkan 24 yaşındaki Merve Dinçel, Tokyo 2020 Olimpiyatı'nda 49kg'da kürsüye çıkmış rakiplerini adeta 'Strike' yaparak yıktı ve kariyerinde ilk dünya kürsüsüne hem de altın madalya kazanarak çıktı.

Haberin Devamı

Harika bir final çıkardı

Son Avrupa Şampiyonu unvanıyla, gittiği Azerbaycan'da Merve Dinçel final yolunda; önce çeyrek finalde Kazak Kapanova'yı (7-3, 3-2) 2-0'la rahat geçerek önce kürsüyü garantiledi. Ardından 1 numaralı seribaşı, olimpiyat 2.'si 19 yaşındaki İspanyol Adriana Cerezo'yu (3-3, 0-4) 2-0'la yıktı.

Olimpiyat şampiyonu Taylandlı Panipak Wongpattanakit'le olan mücadele ise muhteşemdi. İlk raund avantajla rakibinin üstünlüğüyle bitse de tatamide kendine güvenen, tekniği güçlü ve çok konsantre bir Merve Dinçel vardı.Nitekim 2. raundu son saniyelerde aldığı puanla 4-2 kazandı, durumu 1-1 yaptı. 3. raunda kafa puanını kenarı uyararak 'VAR'la -3 puan- cebine koyan Merve ardından sayıları dizdi, 11-4'le finali 2-1 alarak Türkiye'yi gururlandırdı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ