MENÜ

Kupa Fener'in

Abone Ol Google News

Fenerbahçe 1 yıllık aranın ardından AXA Sigorta Kupa Voley’de 4. kez şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

Malatya’da oynanan final maçında Sarı-Lacivertliler, ezeli rakibi Galatasaray’ı 3-2 yendi.

Aslan, ikinci kez final oynadığı Kupa Voley’de 2012’de olduğu gibi yine Kanarya’ya kaybetti.

Malatya’nın ev sahipliği yaptığı AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley final etabı müthiş maçlara sahne oldu.

Uzun zaman sonra, en iyi sezonlarından birini yaşayan ve Avrupa CEV Kupası’nda şampiyonluğa yürüyen Galatasaray, Kupa Voley’de de tarihte ikinci kez finale kalma başarısı gösterdi. Fenerbahçe ise, Efeler Ligi’ni lider bitiren son şampiyon Halkbank ile lig ikincisi Arkas gibi iki güçlü rakibini eleyerek kupayı, ne kadar çok istediğini ortaya koydu.

Higaldo fark yarattı!

Bu sezon ligde oynadıkları iki maçta 3-2’lik skorlarla birbirine üstünlük sağlayamayan iki ezeli rakip, bu defa kozlarını Kupa Voley finalinde paylaştı. İki takım da salonu dolduran taraftarlarının da desteğiyle derbiye yakışır bir mücadele sergiledi.

Kupa Voley’in MVP’si seçilen Higaldo, daha maçın başında Fenerbahçe’yi taşıyan isim oldu. Özellikle de smaç ve rakip hatasından gelen sayılarla Kanarya ilk seti 25-20 kazandı.

Haberin Devamı

2.sete de etkili giren ve skor farkını hemen açan Kanarya, teknik molayı 12-8 üstün geçti. Set boyunca baskılı oyununu sürdüren Sarı-Lacivertliler bu bölümü de 25-18 alarak maçta 2-0 öne geçti.

Aslan 2-0’dan döndü

Ancak Galatasaray’ın bırakmaya niyeti yoktu. Fenerbahçe’nin Higaldo’yu da verimli kullanamadığı 3. sette rakip hatalarını iyi değerlendiren, iyi servis karşılayan ve hücumda da özellikle Gergye ve Duff ikilisiyle skor üreten Aslan, seti 25-20 alıp, durumu 2-1’e getirdi.

Çekişmeli geçen 4.sette Kanarya, teknik molayı 12-9 önde geçse de geriden gelen Galatasaray özellikle blok sayılarının ön plana çıktığı bölümü 25-22 alarak eşitliği yakaladı: 2-2.

Final setinde, Higaldo’ya Ter Matt’in de verdiği destekle, saha dönüşümünü 8-4 öne kapatan Fenerbahçe bu farkı koruyup, tie-breaki 15-11 kazanıp, 3-2’lik skorla sahadan kupayla ayrıldı.

YORUM YAZ