MENÜ

Kış sporlarında biz de varız

Abone Ol Google News

'Neden bizim sporcularımız da yok' serzenişte bulduğumuz kış sporlarında durum değişti. Türk sporcular kış sporlarında artık üst seviye turnuvalarda boy gösteriyor. Bunun en güzel örneğini de geçen hafta sonunda yaşadık Polonya'nın 2 farklı şehrinde, Türk sporcularımız tarih yazdı, kariyer rekoru kırdı. En kıymetlisi ise hiç tartışmasız; Avrupa 3.'sü olan Furkan Akar'ın kısa kulvar sürat pateninde ülkemize ilk madalyayı kazandırmasıydı.

Haberin Devamı

Yıllarca; sezonu geldiğinde Türkiye'de birkaç spor kanalının naklen yayınladığı, mutlaka hepimizin gözünün takıldığı ya da izlemekten zevk aldığımız ve zaman zaman 'Neden bizim sporcularımız yok. Bir gün bizim sporcularımızda buralarda yer alır mı' diye serzenişte bulunduğumuz kış sporları... Ancak durum değişti.

Polonya'da 4 Türk sporcu!

Kış sporların için büyük önem taşıyan ve üst seviye olarak kabul edilen, her sezon düzenlenen Dünya Kupası serileri, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında özellikle son 2 yılda, Türk sporcularımız da boy göstermeye başladı. Nitekim, geride kalan hafta sonunda, kış sporlarının iki farklı branşta da4sporcuyla yer aldık. Polonya'nın Gdansk şehrindeki 2023 Avrupa Kısa Kulvar (Short Track) Şampiyonası, Zakopena şehrinde de Kayakla Atlama Dünya Kupası heyecanı vardı. Bir tarafta; Furkan Akar ile Metehan Atan short trackte tarihi madalyayı kovalarken, Zakopena'de de Fatih Arda İpcioğlu ile Muhammed Ali Bedir en iyi atlayışlarını yapmak için yarışıyordu.

Haberin Devamı

Dolu dolu geçen bir hafta sonu...

İkisini aynı anda takip etmek zordu ancak Türk kış sporları açısından bu kadar dolu dolu bir hafta sonu büyük ihtimal yaşanmamıştı. Erzurum 2011 Üniversite Oyunları'nın Türkiye'ye kazandırdığı bu iki braşta tabii FurkanAkar'ın tarihi madalyası çok kıymetliydi...

Furkan Akar sezona çok iyi başlamıştı

Olimpiyat 6.'sı olduğu ve ilk 10'a giren tek Türk sporcu unvanını aldığı Pekin 2022 Kış Oyunları'nın üzerinden 1 yıl geçmişti ki, 21 yaşındaki milli sporcumuz yeni sezona müthiş başladı... Dünya Kupası serisinde, ABD, Kanada ve Kazakistan etaplarında boy gösterdi, finale kaldı, Türkiye rekorlarını yeniledi. Bu süreçte Furkan Akar'ın ortaya koyduğu performans her şeyi net bir şekilde gösteriyordu. Yani Avrupa Şampiyonası'nda kürsü gelmesi tesadüf olmayacaktı. Furkan Akar'da 500m (Avrupa5.'si) ve 1500m'de (Avrupa6.'sı) finalde kaçırdığı tarihi madalyayı 1000m'de buldu, Avrupa 3.'sü oldu. Kısa kulvar sürat pateninde geriden gelecek sporulara büyük bir hedef bıraktı.

Arda İpcioğlu'dan kariyerinin en iyi puanı

Peki Zakopena oldu.. Tabii haklı olarak büyük payı Furkan Akar'ın tarihi madalyası aldı. Ancak aynı gün, Fatih Arda İpcioğlu kariyer rekoru kırdı!. Kayakla atlamada ilkleri başarın olimpik sporcumuz, kariyerinde 5., bu sezonki 4. TOP 30 başarısını yakaladı. Final etabındaki iki atlayışının sonunda toplamda 226. 4 puanla Fatih Arda İpcioğlu, 25. sırada yer aldı. Genel klasmanda hanesine6puan yazdıran Fatih Arda İpcioğlu kariyerinin iyi sıralamasına ulaştı. Yani bir dönem kış sporları için serzenişte bulunduğumuz durum artık değişti, bizim de artık değişip, başarı yakalayan bu sporculara zamanında desteğimizi de göstermemiz şart.

Haberin Devamı
YORUM YAZ