MENÜ

Kazanan değişmedi!

Abone Ol Google News

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ikinci etabında zirvenin adı değişmedi, 25 yaşındaki Belçikalı Jasper Philipsen duble yaptı. Kemer-Kalkan arasında 166,5km’lik hafif tırmanışlı etapta, müthiş bir finiş mücadelesi yaşandı. İlk etabın kazanını Philipsen son 5 metrede büyük bir efor sarf etti. Finişe doğru ilerleyen Kazakistan’ın Astana takımından Cees Bol’u geride bırakarak, 4.13.54’lük derecesiyle bir kez daha 1.’lik kürsüsüne çıktı. Kemer-Kalkan etabında Bol 2.’liği elde ederken Green takımın Belçikalı sporcusu Luca Colnaghi 3.’lük kürsüsüne çıktı.

Haberin Devamı

Tour of Türkiye’deki 17. etap şampiyonluğu

Genel klasmanda liderliğini sürdüren Belçikalı pedal Philipsen böylece üst üste 2., toplamda da Tour of Türkiye’deki 17. etap zaferine uzandı. Philipsen, 17 etap şampiyonluğuyla ayrıca dünyanın zirvesinde yer alan Sloven bisikletçi Tadej Pogacar’ın Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’ndaki rekorunu egale etti. Sprint liderinin giydiği yeşil mayo Philipsen’in, tırmanış liderinin taşıdığı kırmızı mayo ise Belçika’nın Bingoal ekibinden Lennert Teugels’in oldu. Türkiye güzellikleri liderinin giydiği beyaz mayo, Almanya’nın Bike AID takımında yarışan Hollandalı Wesley Mol’a geçti.

Haberin Devamı

Ahmet Örken diskalifiye edildi, UCI puanları silindi

Olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden milli bisikletçi Ahmet Örken, 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda agresif tavırları nedeniyle diskalifiye edildi. Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) hakemleri tarafından diskalifiye edilen Ahmet Örken’in, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotası için önemli olan dünya sıralamasındaki 10 UCI puanı silindi. Spor Toto forması giyen 30 yaşındaki milli sporcuya ayrıca paza cezası da verildi.

‘Diğer sporcuya ceza verilmemesine üzüldüm’

Olay sonrası açıklama yapan Örken “Yarış içinde bir sporcunun yer vermediğim için karnıma yumruk atması sonucunda refleksle karşılık verdim. Fakat ilk hamleyi yapan sporcu pro continental takımda olduğu için benim ifadelerimin hiç bir etkisi olmadı. Derdimi anlatamadım. Hareket için suçluyum fakat diğer sporcuya hiç bir ceza verilmemesine çok üzüldüm. Uzun yıllardır katıldığım TUR2023’ten ilk kez böyle ayrılıyorum. Herkesten özür diliyorum. Takım arkadaşlarıma başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye’de heyecan bugünkü Fethiye￾Fethiye (Babadağ) tırmanış etabıyla devam edecek.

YORUM YAZ