MENÜ

Kartal kupaya pençeyi attı!

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın kupa koleksiyonuna tarihi bir şampiyonluk daha eklenmek üzere... Kadın basketbolunun Avrupa’daki 2. kupa organizasyonu FIBA EuroCup’da ilk kez finale kalan Siyah-Beyazlılar, kupa yolunda ilk sınavını başarıyla geçti... İstanbul Akatlar’da taraftarın yine tribünleri boş bırakmadığı maçta Beşiktaş, Büyük Britanya ekibi London Lions’u 75-68 yendi. Tabii ki, öncelik galibiyetti ancak ondan daha önemlisi, şampiyonun belli olacağı 10 Nisan’daki karşılaşmaya skor avantajıyla gitmekti. Burada biraz hesaplar şaştı!.. Skor farkının 17 sayılara kadar çıktığı mücadele, özellikle ikinci yarıda savunmada gardını düşüren Beşiktaş karşısında London Lions farkı eritti, çift hanelerde bitmesine engel oldu. Her şeye rağmen Siyah-Beyazlı kızlarımız, deplasmanda 7 sayılık avantajla, kulübün kadın basketbolundaki ilk Avrupa kupası için mücadele etme şansına sahip.

Haberin Devamı

İlk yarıdaki skor farkını koruyamadık

Maçın ilk yarısında, Beşiktaş etkili savunmasıyla ön plana çıktı. London Lions doğru şutu bulamayınca, adeta potayı dövdü!.. Beşiktaş cephesinde ise maçın başında Nogic şov vardı. Farkın kapandığı anlarda üçlükleri ve asistleriyle boy gösterdi, bu bölüm 20-15 lehimize bitti. İkinci yarıda Krivacevic’li boyalı alanda etkili olan Siyah-Beyazlılar aynı zamanda ribauntlarda da Elif Bayram ve Yueru Li ikilisiyle (25-14) üstünlük sağladı. London Lions Winterburn’le ayakta durmaya çalışsa da tüm hataları isabete çeviren Beşiktaş devreyi 40-27 galip geçti. İkinci yarıda ise daha iyi oynayan taraf London Lions oldu. 3. çeyrek iki taraf da hücum anlamında kısır geçse de rakibimiz, Winterburn’lu önderliğinde farkı eritti, son bölüme 8 sayı geride girdi: 51-43. İlk yarıdaki kötü ribaunt karnesini düzelten London Lions, 4. çeyrekte bu kez Samuelson’la sayı oldu yağdı. Beşiktaş Evans, Nogic ve Lazic’le farkı çift hanelerde tutmaya çalışsa da London Lions buna izin vermedi. Kara Kartal mücadeleyi 7 sayılık avantajlı (75-68) kazandı.

Haberin Devamı

Aziz Akkaya’lı Beşiktaş ve kupaları!

Altyapıdan-A takımına kadar Beşiktaş kadın basketboluyla adeta bütünleşen ismi coach Aziz Akkaya yine şapkadan tavşan çıkartacak gibi... Beşiktaş, tecrübeli çalıştırıcı yönetiminde, 2005’te, 20 yıl sonra 3. lig şampiyonluğunu, 2006’da ilk Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştı. Şimdi sıra ilk Avrupa Kupası’nda...

YORUM YAZ