MENÜ

Kahramansın Furkan Akar!

Abone Ol Google News

'Kahraman olmak için Pekin'e gidiyorum' diyen Furkan Akar sözünde durdu. Kısa kulvar sürat pateni branşında olimpiyat kotası alan ilk Türk olan 19 yaşındaki Furkan Akar olimpiyat 6.'lığıyla bu branşın 'Kahramanı' oldu.

Haberin Devamı

Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na kısa kulvar sürat patenin kahramanı olmak için gitmişti, öyle de yaptı. Tarihte bu branşta kota almayı başaran ilk sporcu olan 19 yaşındaki Furkan Akar cumartesi günü kariyerinin ilk olimpiyat yarışına çıkmıştı. Erkekler 1000m eleme serisini 2. sırada bitiren 19 yaşındaki Milli sporcumuzun çeyrek finale çıkması bile büyük başarıydı. Ancak serüven bununla bitmemişti. Furkan Akar'ın olimpiyat 6'lığına giden tarihi yarışları dün herkese büyük heyecan yaşattı.

Çeyrek finaldeki inanılmaz olay!

Erzurumlu sporcu, önce yarı final biletini almak için 3. seride piste çıktı. Furkan, yarış sırasında ilk 2'ye girmek için birkaç atak yapsa da öne geçemedi. Yarışın son turuna girilirken, 'oldu-olmadı' derken inanılmaz bir şey yaşandı. Türkiye'nin sinerjisi de yarışa yansıdı. Furkan Akar'ın önünde 3 sporcu birbirine çarptı ve düşüş yaşadı. Durum böyle olunca Furkan Akar finiş çizgisini 1:25.490'la geçip serisini 1. bitirdi, yarı finale çıktı.

Haberin Devamı

Dünya rekortmeni Hwang bile elendi

Furkan Akar dünya rekortmeni G.Koreli D.Hwang'ın penaltı alarak elendiği yarı final serisini 1:27.102'yle 3. bitirdi, ilk 8'i garantiledi, Final B'de mücadele etme hakkı kazandı. Final B'yi 2. bitiren Furkan Akar, Final A yarışında Macar sporcu Sandor Shaolin Liu'yu şampiyonluktan eden sarı kart görmesiyle bir sıra yükseldi ve olimpiyat 6.'sı oldu.

YORUM YAZ