MENÜ

İşlem Tamam!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’de üst üste 4.kez Final-Four’a kalan ve Belgrad’a ikinci şampiyonluk zaferi için gelen Fenerbahçe Doğuş, Stark Arena’yı dolduran taraftarının bir kez daha gururlandırdı. Sarı-Lacivertliler, kendi oyunundan uzak bir performans sergilese de Jasikevicius’lu Zalgiris Kaunas’ı 76-67 yendi ve 3. kez finale kalmanın sevincini yaşadı. Litvanya temsilcisi, kadrosuna ve bütçesine göre son 4 takım arasına kalarak zaten 19 yıllık hasteri dindirmişti. Bu seviyeye gelmek bile onlar için büyük bir başarıyı ve yarı finalde kaybedecekleri hiçbir şey yoktu. Zaten onların üzerindeki bu rahatlık da 40 dakika boyunca hissedildi.

Sadece 10 dakika kalmıştı...

Fenerbahçe savunmada rakibine 20 top kaybı yaptırıp, 67 sayıda tutsa da, hücumda ise kısır bir döngü yaşadı. Oyun içinde birçok kez, Fenerbahçe’nin fitilini ateşleyecek farkın açılmasına sağlayacak pozisyon yaşansa da olmadı. Datome ve Sloukas’la Kanarya ilk yarıyı 39-33 üstün geçti. Üçüncü çeyrekte de fark açılmışken, Zalgiris’in 11-0’lık serisine engel olmadık ve son bölüme 54-50 galip girdik. Şampiyonluk için sadece 10 dakika kalmıştı ki, zaferi getirecek ve takımı taşıyacak isim bu bölümde ortaya çıktı.

İlaç gibi yetişti

Ali Muhammed adeta ilaç gibi yetişti. Daha iyi olan tarafın Zalgiris olduğu anlarda, Fenerbahçe Datome ve özellikle de Ali Muhammed’ten gelen üçlüklerle 33’te skoru 62-52’ye getirdi. Ve bitmek bilmeyen son 3 dakika... Üst üste gelen fauller ve Zalgiris lehine girmeyen serbest atışlar. Belki Litvanya ekibi, bu serbest atışları kaçırmasa belki de sonuç çok farklı olabilirdi ama Obra ve askerleri galibiyeti bırakmaya hiç niyeti yoktu. Ve Fenerbahçe Doğuş bir kez daha finale adını yazdırdı.

YORUM YAZ