MENÜ

İlk zafer!

Abone Ol Google News

Slovenya ve İsrail'in ortaklaşa düzenlediği 2023 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Milli Takımımız, çeyrek final şansını sürdürme yolunda önemli bir galibiyet aldı. D Grubu açılış maçında son şampiyon Sırbistan'a kaybeden Ay-Yıldızlılar dün Macaristan'la karşılaştı. Özellikle son saniyeleri müthiş çekişmeye sahne olan maçı Potanın Perileri 1 sayı farkla 69-68 kazanarak gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Haberin Devamı

Alperin'in üçlüğü, Sevgi'nin basketi ve McCowan'ın bloğu

Maçın son bölümüne kadar Macaristan skor üstünlüğünü korudu, hatta farkı çift hanelere kadar çıkardı. Ancak kızlarımız pes etmedi, rakibini geriden takip etse de son saniyeye kadar mücadelesini sürdürdü. Hatta, bitime 2,5 dakika kala Ay-Yıldızlılar 6 sayı gerideydi: 66-60. Sevgi, McCowan, Olcay ve Alperi'nin kritik anlardaki sayıları ve etkili oyunu karşılaşmanın kaderini değiştirdi. 53. saniyede Alperi'nin üçlüğü 67-67 eşitliği getirdi. 27. saniyede Sevgi'nin basketi Türkiye'yi öne geçirdi: 69-68. Ve tabii ki, McCowan son sözü söyledi. Bitime 2 saniye kala, Macaristan'ın son hücumunda, takımın en skorer ismi Lelik içeri penetre etti, turnikeye çıktı, ancak McCowan'ın adeta ders alınacak bloğu işi bitirdi: 69-68.

Haberin Devamı

2019'da da 1 sayı farkla yenmiştik

Potanın Perileri, grupta son sırada yer aldığı ve Macaristan'ın lider çıktığı 2019 Avrupa Şampiyonası'nda rakibini yine 1 sayı farkla mağlup etmişti. Bu arada Ay-Yıldızlılar, gruptaki 3. ve son maçında yarın TSİ 21.45'te Slovakya'yla karşılaşacak. Şampiyona’da gruptan lider çıkan takım direkt çeyrek finale yükselecek. 2. ve 3.'ler çapraz eşleşmeyle tur maçı oynayacak ve çeyrek final biletini almaya çalışacak.

YORUM YAZ