Gururumuz Tuğba Danışmaz

Abone Ol Google News

Olimpiyat yılının en güzel yanı, sporcuların en iyisini yapmak adına hazırlıklar yaparken, potansiyelini zorlaması hatta sınırları aşması... Sporcular bu performans sınırlarını aşarken, gelen başarıyla hem dünya hem de ülke sporu için yeni rekorlar, yeni ‘ilk’ler ve yeni hikayeleri de doğuruyor!.. ‘Sınırları aşan’ isimlerden biri de Tuğba Danışmaz oldu. 2023 Avrupa Salon Şampiyonası’nda kazandığı altın madalyayla ‘atlamalar’ disiplininde tüm Türkiye’ye tarihi bir başarı yaşatan Milli atletimiz, hikayesini Roma’da 2024 Avrupa Şampiyonası’nda yazmaya devam etti.

Haberin Devamı

Roma’da patlama yaptı

Kendisini, Avrupa Şampiyonası’na saklayan Tuğba Danışmaz, mayıs ayındaki 13.32m’lik atlayışıyla Türkiye rekorunu geliştirerek geldi. Paris 2024 Oyunları’na sayılı günler kala, 24 yaşındaki Milli atletimiz Roma’da da üzerine katarak devam etti. Elemelerde ilk hakkında 14.27’yi geçerek genel klasmanda 2. sıradan finale kalan Tuğba Danışmaz performansıyla tarihi kürsünün de sinyalini vermişti.

Son Olimpiyat 3.’sü İspanyol rakibini strese soktu!

Haberin Devamı

Final gününde ise ‘Altın’ için büyük rekabet yaşandı... Çekişme Tuğba Danışmaz ile İspanya’nın rekortmeni, son Olimpiyat 3.’sü Ana PeleteiroCompaore arasındaydı. İlk hakkında PeleteiroCompaore 14.37, Tuğba Danışmaz 14.29’u geçti. İki sporcu da inanılmaz bir şekilde konsantre ve hırslıydı. İkinci haklarda İspanyol atlet arttırmaya devam etti, 14.46 atladı. Ancak Tuğba’nın da bırakmaya niyeti yoktu. Milli atletimiz tam 25 santimetrelik farkla, yeni Türkiye rekoru 14.57’ye çıkardı, aynı zamanda 14.55’lik üç adım olimpiyat barajını geçerek, Paris biletini cebine koydu ve finalde ilk sıraya yerleşti. Sıra Peleteiro-Compaore geldiğinde, kariyerinde 14.87’si olan İspanyol atlet 3. hakkında buna yakın bir atlayış yaptı, 14.85’le Avrupa’daki en iyi dereceyi tekrarladı ve Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Gelişim gösteren bir sporcumuzun olması çok kıymetli

Altın gelmedi ancak, Tuğba Danışmaz’ın Avrupa 2.’liği, sadece tarihi bir kürsü derecesi değil, aynı zamanda her sene üzerine koyarak gelişim gösteren bir Türk sporcunun yetişmesi en değerlisi... Tabii ki, Tuğba Danışmaz’ın bu seviyeye gelene kadar ki, fedakârlıklarını yazarak bitiremeyiz ama ‘ilk’lerini ise tekrar tekrar hatırlatmak gerek. Tuğba Danışmaz, Avrupa’da Ruhi Sarıalp’ten sonra üç adım atlamada 74 yıllık madalya hasretini bitirdi, ayrıca en iyi kürsü derecesi alan ilk Türk kadın atlet unvanını aldı. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonası baz alındığında Tuğba’nın Avrupa 2.’liği ‘atlamalar’ disiplinindeki 5. madalyası oldu.

YORUM YAZ