MENÜ

Guduric attı, Fener uzattı

Abone Ol Google News

Tahincioğlu Süper Ligi’nde şampiyonu belirleyecek final serisi beklendiği gibi 7’nci, yani son maça uzadı.

Haberin Devamı

Anadolu Efes kupayı almak için Ülker Spor Salonu’na çıkmıştı ancak taraftarıyla bu sezon son kez buluşan Fenerbahçe rakibine şampiyonluk izni vermedi. Lacivert-Beyazlılar’ın potasına 4. çeyrekte 32 sayı bırakan Kanarya 85-69’luk zaferle şampiyonluk şansını sürdürdü.

İlk 7 dakikada 3 top kaybı yapan, 5’te ‘0’ üçlük atan Efes, 15-9 geriye düştü ama çabuk toparlandı. Kalan zamanda, Micic’le ilk üçlüğünü bulan (8/1), Dunston’la ribauntları toplayan ve Simon’dan da katkı alan Efes 1. çeyreği 3 farkla geride kapattı: 17-14.

Buğrahan’dan 3 üçlük...

İkinci çeyrekte Buğrahan’la 3 üçlükten 9 sayı bulan Lacivert-Beyazlılar 18. dakikada 34-31 öne geçti. Ancak Fener, Kalinic ve Ali Muhammed’in sayılarıyla devreyi de 38-36 önde kapattı. İkinci yarıda Efes hücumlardan boş dönmeyi sürdürdü. 28. dakika geride kalırken Kanarya, Melih, Guduric ve Ali Muhammed’le farkı 5’e çıkardı: 51-46. Buna karşılık Efes’in cevabı geçikmedi, görev adamı Simon öne çıktı; üst üste 2 üçlükle skoru 53-52’ye getirdi.

Haberin Devamı

Guduric’ten 5 dakikada 11 sayı

Üçlük serisi 4. çeyrekte sürdü ancak bu kez sahne Guduric’in idi. Efes’in 5 dakika boyunca sayı bulamadığı bu bölümde Fenerbahçe’nin 13-0’lık serisini Guduric tek başına yaptı. Finaldeki en iyi performansını kısa süreye sığdıran Sırp basketbolcu, ilk 5 dakikada üçlüklerden 9, serbest atıştan da 2 olmak üzere 11 sayıyı rakip potaya bıraktı. Son çeyreğe kadar Fener’in tüm ataklarına cevap veren Efes bu kez suskunluğunu bozamadı. Guduric’e diğer oyunculardan da katkı gelince, sonuç ev sahibi ekibin lehine bitti.

YORUM YAZ