MENÜ

Genç Sultanlar finalde!

Abone Ol Google News

Türk voleybolunda yüzümüz yine ‘Sultanlar’la güldü. Karadağ’da devam eden U17 Avrupa Şampiyonası’nda Kız Milli Takımımız adını finale yazdırdı. Yarı finalde Sırbistan’la karşılaşan Türkiye, 1-0 geriden gelmesine rağmen üst üste 3 set alarak güçlü rakibini 3-1 mağlup etti. Türkiye böylece, U17 seviyesinde ikinci kez finale çıkma başarısı gösterdi. En son 2011’de final oynamış ve ilk şampiyonluğu kazanmıştık.

Haberin Devamı

3. sette Sırbistan’ın direnci kırıldı

Ay-Yıldızlı ekibimiz, çok konsantre olmadığı ve kötü oynadığı ilk seti 25-18 kaybetti. Ancak Millilerimizin toparlanması uzun sürmedi ikinci sette özellikle de Dalia’yla etkili olan U17 kızlar, bu bölümü 25-21 aldı ve durumu eşitledi. 3. sette ise büyük bir çekişme yaşandı. Türkiye her seferinde farkı 2 sayılara çıkarsa da Sırbistan bir türlü takibi bırakmadı. Hatta 24-23 öne geçmeyi bile başardı.

Ancak sahneye Özlem çıktı ve öyle kritik sayılar aldı ki, hem seti 26-24 almamızı hem 2-1 öne geçmemizi hem de Sırbistan’ın direncinin kırılmasını sağladı. 4. setin başında daha üstünlüğü ele alan ve farkı (8-6, 16-9) bulan Genç Sultanlar, Sırbistan’ın dönüşüne izin vermedi ve 25-21’lik skorla durumu 3-1 yapıp, maçı da kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ