MENÜ

Furkan Akar tarih yazdı

Abone Ol Google News

Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nda 6. sırada yer alarak 'Kahraman' olan Furkan Akar yine tarih yazdı. Polonya'daki Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda tüm disiplinlerde finale kalan milli sporcumuz bir de 1000m'de 3.'lük elde ederek bu branştaki ilk madalyamızı ülkemize getirdi.

Haberin Devamı

Erzurum 2011 Üniversite Oyunları'nın Türkiye'ye kazandırdığı branşlardan biri; Kısa kulvar (Shorttrack) sürat pateni... Aynı curling ve kayakla atlama gibi. Sıfırdan başladığımız özellikle bu branşlar, geçmişi 12 yıl gibi kısa bir süreye rağmen büyük adımlar attıklarımızdı.

Tüm disiplinlerde finale kaldı

Furkan Akar... Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'na 'Kahraman olmak için' gidiyorum demişti. Nitekim olimpiyat 6.'sı olarak dönerek kısa kulvar sürat pateninde çıtayı çok yükseltti. Üzerinden 1 yıl geçti ve milli sporcumuz 2023 sezonuna müthiş girdi. Dünya Kupası serilerinde Türkiye rekorlarını yenileyen Furkan Akar, Avrupa arenasında 'Tarihi madalya' gelir mi hayalini gerçeğe çevirdi. Polonya'daki Avrupa Kısa Kulvar Sürat Pateni Şampiyonası'nda takım arkadaşı Metehan Atan ile birlikte, bireyselde toplam 3 disiplinde; 500m, 1000m ve 1500m'de finali kovaladı. Şampiyonanın ilk gününde 500m'de Avrupa5.'si, 1500m'de Avrupa 6'sı olan Furkan Akar çok yaklaştığı tarihi madalyaya dün 1000m'de ulaştı. 1000'de finale gelene kadar; çeyrek final serisini, şampiyon olan Belçikalı Desmet'in arkasından 2. sırada bitirerek yarı finale çıktı. Yarı finalde, 1500m'de de omuz yediği Polonyalı Niewinski'nin adeta tüm vücuduyla abandığı Furkan Akar bu rağmen yarışa devam etti. Niewinski'ye ceza kesildi, milli sporcumuzda ilerleme avantajıyla Final A'nın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Finalde sonuna kadar mücadele etti!

Finalde ise olabilecek tüm hikayeler yaşandı. Yarışı karıştıran bu kez, Sarı kart gören Letonyalı Berzins'tı... Önce ritmini bozduğu İtalyan Sighel 5.turda kenara çekildi. Son tur çanı çaldığında, önde Belçikalı Desment ile Hollandalı van'T Wount altın için kapışırken Furkan Akar tarihi kürsü için atak yaptı. Tamo sırada Berzins, milli sporcumuzun patenine çelme takarak onu düşürdü. Ancak ayağa yeniden kalkan Furkan Akar yarışı tamamladı. Hakemlerin 'VAR' incelemeleri sonrası da salonda Furkan Akar'ın Avrupa 3.'lüğü anonslanırken milli sporcumuzun gözlerinden mutluluk gözyaşları süzüldü. O artık sadece Avrupa 3.'südeğil, kısa kulvar sürat pateninde ülkemize ilk madalyamızı hem Avrupa seviyesinde kazandıran sporcumuzdu. Teşekkürler Furkan Akar ve Metehan Atan..

YORUM YAZ