MENÜ

Filenin Sultanları'na yakışan final!

Abone Ol Google News

Ne maçtı ama!.. Türkiye dün akşam, A Milli Kadın Voleybol Takımımız’ın Avrupa Şampiyonası yarı finalinde, son şampiyon İtalya karşısında aldığı zafer karşısında işte bu ruh halini yaşadı... Nefeslerin tutulduğu mücadele neyseki lehimize bitti. Yeni bir vizyon kazanan Filenin Sultanları, İtalya’yı 3-2 yenerek, tarihinde 3. kez Avrupa finaline çıktı.

Haberin Devamı

Korktukları başına geldi!

Kızlarımız bu sezon Milletler Ligi’nde ilk altın madalyasını aldı, dünya sıralamasında zirveye çıktı ve koleksiyondaki eksik Avrupa şampiyonluğu için emin adımlarla ilerliyordu. Grup aşamasını kayıpsız geçti, 16’lı turda kötü oynadığı Belçika maçını kazandı, çeyrek finalde de Polonya’yı adeta sahadan sildi!. Sıra İtalya’daydı. Onlar bile ‘Annecim Türkler Geliyor’ diyerek yarı final öncesi manşet atmıştı. Evet korkmaları gerekiyordu, çünkü bu takım çok güven veriyor ve oynayınca durdurulması imkansız hale geliyordu.

Böyle zaferi alan takıma şapka çıkartılır

Evet, ilk 3 sette gerçek Filenin Sultanlar’ı pek izleyemedik... İtalya karşısında, maça düşük bir motivasyonla başladık, set oyunlarında fark yedik, geriye düştük, kötü oynadık, en iyi yaptığımız şeyleri yapamadık, rakibin müthiş savunması karşısında skor üretmekte kısıtlı kaldık... Ancak bu kadar olumsuzluğa rağmen yarı final seviyesindeki bir maçta, sonuna kadar ayakta kalmayı ve mental olarak kendini toparlamayı başaran bir takıma şapka çıkarmak gerek. İşte Filenin Sultanları bunu başardı.

Haberin Devamı

Sadece Egonu değil, hepsi ekstra oynadı

İlk seti kaybedince, daha kötüsü olmaz dedik ancak 3. set hiç varlık gösteremedik. Tüm maç boyunca, Ebrar Karakurt en istikrarlı isimdi. 2. seti de Hande’nin katkısı ve özellikle blok out’tan gelen sayılarla kazandık, durumu eşitledik: 1-1. Egonu, İtalya’nın tartışmasız en büyük silahıydı. Ancak Pietrini, Lubian, Danesi, Sylla gibi isimler ekstra oyandı, inanılmaz skor katkısı yaptı.

Vargas 26 sayıdan 17’sini son 2 sette buldu

İtalya kazansa, her şeyi bitirecek 4. sette 20-16 gerideyken, bir Vargas kıvılcımı yetti!. Aslında, tüm gözler onu aramıştı. İtalyanlar, Vargas’a çalışmış tatikleri de en azından belli bir süre işe yaradı. Ancak Vargas’ın dönüşü muhteşem oldu. Işık hızı servisleri geri geldi, yüksek smaçlarıyla İtalya’nın sadece savunmasını değil, motivasyonunu da mahvetti. Hande yine müthiş manşet aldı. Ve maç, karar setine gitti. Filenin Sultanları artık ‘durduralamaz’ modunu açmıştı.. Eda ve Zehra’nın sayıları da bu geri dönüşe eklenince sonuç kaçınılmaz oldu.

YORUM YAZ