MENÜ

Filenin Sultanları, Tokyo'ya gidiyor

Abone Ol Google News

2012 Londra’da ilk olimpiyat heyecanını yaşatan Kadın Voleybol Milli Takımımız aynı başarıyı 2020 Tokyo Olimpiyatı için de tekrarladı... Avrupa Kıtası Elemeleri’nde müthiş bir Polonya zaferi sonrası finalde Almanya’yı 3-0’la rahat geçen Filenin Sultanları mesajı verdi: Bekle bizi Tokyo...

Haberin Devamı

Hollanda’nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemeleri’nde A Milli Kadın Voleybol Takımımız, tarihinde ikinci kez olimpiyat kotası almakla kalmadı, ortaya koyduğu performansla da Türkiye’nin gururu oldu.

Aslında başarı adım adım geldi. Ağustos ayında Kıtalararası Olimpiyat Elemeleri’nde kotayı Çin’e kaptıran Filenin Sultanları, 2020 Tokyo umudunu ocak ayındaki Avrupa Kıtası Elemeleri’ne taşımıştı. Bu süreçte; 4 aylık ‘Olimpiyat yolu’ arasına Avrupa Şampiyonası ikinciliği sığdıran Ay-Yıldızlılar dün de Avrupa Kıtası Elemeleri finalinde Almanya’yı 3-0’lık skorla mağlup edip Tokyo vizesini cebine koydu.

Polonya maçı kırılma anıydı

Elemelerde Türkiye için kırılma anı, yarı finaldeki Polonya maçıydı. Kızlarımız, 144 dakika süren bu karşılaşmadaki mücadeleci oyunuyla ‘sonuna kadar pes etmemenin’ sözlükteki anlamanı adeta uygulamada gösterdi. Tabii bu da Almanya’yı tedirgin etmiş olacak ki, sahada tutuk olan taraftı... Onların aksine 3-2’lik Polonya zaferi, Filenin Sultanları’nı daha da motive etmiş, güçlendirmişti. Böyle olunca final maçı beklenin aksine çok daha rahat geçti. Almanya bizi ne kadar file önünde durdurmaya çalışsa da savunmada fire verdikçe, Türkiye üst üste sayılarını buldu ve sahadan 25-17, 25-19, 25-22’lik setlerle 3-0 galip ayrılarak haklı zaferini kutladı.

Haberin Devamı

Olimpiyata giden 4. Avrupa ülkesiyiz

Kadın Milli Takımımız’ın bu başarısı ayrıca, Türkiye’nin olimpiyata giden 4 Avrupa ülkesinden biri olmasını sağladı. 12 takımın mücadele edeceği olimpiyatta Türkiye, daha önce kota alan Sırbistan, Rusya ve İtalya gibi Avrupa’nın güçlü voleybol ülkeleri arasındaki yerini almayı başardı.

Filenin Sultanları, Tokyoya gidiyor

YORUM YAZ