MENÜ

Filenin Sultanları çeyrek finalde

Abone Ol Google News

Kötü oynamadığınız maçı kazanmak da önemlidir, hele ki, bu maçın telafisi yoksa!.. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda dün 16’lı turda Belçika önünde adeta bunun provasını yaptı. Neyseki karar setine gitmeden, durumu kayıpsız atlattık. Filenin Sultanları 3-1’lik zaferle tarihinde 10. kez Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Rahat bir galibiyet beklerken...

Aslında, Milletler Ligi (VNL) şampiyonluğu, dünya sıralamasında zirveye çıkmak gibi bu sezona tarih yazarak başlayan Filenin Sultanları için Avrupa Şampiyonası grup aşamasındaki rakipler, ölçü değildi. Nitekim küme düştüğü 2022 VNL’de yendiğimiz Belçika da öyleydi. Daha güven veren bir vizyon yakalayan Filenin Sultanları’nın rahat bir galibiyet almasını beklerken tam tersi oldu. Servisleriyle bizi zorlayan Belçika karşısında adeta tutulduk (!) hiçbir şey yapamadık. Ebrar Karakurt’un enerjisi takım kendine getirdi. Savunmada da hücumda da çok önemli işler yaptı. Her zaman böyle görmek istediğimiz Hande Baladin’ın yanı sıra Zehra’nın da katkısıyla galibiyet bizim oldu. Bu arada Vargas en kötü günde yine 27 sayı buldu.

Haberin Devamı

Bu maç bizi kendimize getirmiştir!

Avrupa Şampiyonası’nda da ilk altın madalyayı kazanmak isteyen Filenin Sultanları için turnuva, 2021’de olduğu gibi yine çeyrek finalden sonra başlayacağını düşünmüştüm. Öyle de olacaktı ancak Belçika maçı performansı biraz sürpriz oldu. Yine de iyi tarafından bakalım; eğer çarşamba günü Polonya ile oynayacağımız çeyrek final maçına böyle çıkmış olsaydık, maalesef geri dönüşü olmazdı. Umarım Belçika karşılaşması bizi kendimize getirmiş ve silkinmemizi sağlamıştır.

YORUM YAZ