MENÜ

Fenerbahçe'den ilk zafer serisi

Abone Ol Google News

Euroleague’de geçen hafta Asvel karşısında ilk deplasman maçını kazanan Fenerbahçe Beko dün de evinde Khimki’yi 89-76 yendi, 10 hafta sonra üst üste galibiyet sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Euroleague’de 10 hafta geride kalırken Fenerbahçe Beko, 3 galibiyetle 16. sıradaydı. Ancak takımın başında coach Obradovic gibi bir ismin olması, alınan kötü sonuç da olsa umutları bitirmemişti!

Dünkü Khimki galibiyeti de geri dönüş için önemli bir işaretti. Çift maçlı geçen haftada olduğu gibi De Colo kadroda yoktu ve sakatlığı bulunan Vesely de 12’den çıkarılmıştı.

Timma tek başına yetti

Diğer maçlara oranla sahada, çok daha tempolu ve istekli hücum eden bir Fenerbahçe vardı. Savunmadaki sıkıntıya rağmen temsilcimiz Sloukas, Melih ve Datome’yle 8. dakikayı 26-19 üstün geçti. Khimki’de Shved yoktu ama 3 maç sonra sakatlıktan dönen Timma tek başına yetti ve ilk çeyrekte farkı eritti: 28-24.

Takımını sırtalayan Timma’nın isabetli şutları, ikinci çeyrekte de devam etti. Bir de üstüne Gill’den sonra bu kez Evans’la pota altında etkili olan Khimki, Fenerbahçe’nin de savunma zaafını iyi kullanıp devreyi 44-49 galip geçti.

Haberin Devamı

Khimki 6 sayı atınca...

Kanarya 2. çeyrekte potasında gördüğü 25 sayının karşılığını ikinci yarıda verdi. Datome, Sloukas ve Melih’in skorer oyununa, Fener bu çeyreğe kadar pek kullanamadığı pota altında Ahmet ve Lauvergne ile hareketlendi. Hücumdan çok boş dönen Rus ekibini 6 sayıda tutan Fenerbahçe 21 sayı üretti ve farkı 10’a çıkardı: 65-55.

Rüzgarı da arkasına alan temsilcimiz 4. çeyrekte skor avantajı ve Melih’in üçlükleriyle galibiyete uzandı.

YORUM YAZ