MENÜ

Fener son anda yıkıldı

Abone Ol Google News

Normal sezonun lideri Olympiakos karşısında saha avantajını İstanbul'a taşıyan Fenerbahçe Beko, sistemli ve iyi oynadığı maçı, basketbolun cilvesi; son saniye basketiyle kaybetti, seride 2-1 geriye düştü.Coach Itoudis Play-Off ilk maçında 'fırsatı kaçırdık' demişti ve 2. maçta çözüm bulduğu rakibi karşısında, öğrencileriyle birlikte 40 dakika boyunca, sabırlı bir şekilde ritmini bozmadan takipte kalıp son noktayı koymuştu. Nitekim Ülker Arena'daki mücadelede de Sarı-Lacivertliler savunmadaki aksiliklere rağmen iyi bir oyun çıkardı. Ancak olmayınca, olmuyor...

Haberin Devamı

Sloukas'ın her sayısı takımının geri dönüşleriydi

Jekiri ve Dorsey ikilisi maça müthiş başlayıp öyle bitirdiler, ilk çeyreği onların katkısıyla 21-15 öne geçtik. Ancak kenardan gelen Sloukas'la, ilk 10 dakikada faul çizgisi görmemiş Olympiakos 2.çeyrekte kendine geldi, devre 38-35 alehimize bitti. Tecrübeli oyun kurucu sadece takımın en skoreri, zaferi getiren ismi değildi... Öyle anlarda öyle sayılar buldu ki, Olympiakos'un geri dönüşlerini 'time code' alır gibi belirledi!..

Haberin Devamı

Boyalı alanı iyi kullandılar

Çok iyi top çeviren, hücum gücü yüksek, paralelinde de savunmada rakiplerini de 60- 65 sayı yüzdesinde tutmayı başaran Olympiakos'un bu maçtaki en büyük eksiği, üçlük isabet yüzdesiydi. Olympiakos 'post up'a iyi pas indirerek ikinci yarıda, hücumda çözümü buldu ama girmeyen üçlüklerle sorun yaşadı. Bu bölümde Jekiri ve Calathes'le coşan Fenerbahçe skoru 49-41'e kadar getirdik.Her şeye rağmen Sloukas durmadı ve takımını ateşlemeye devam etti.

6 üçlükten 2'si Olympiakos'a zaferi getirdi

Müthiş sonlu bir maçtı, kazansak daha da güzel olacaktı -ki son saniyeye kadar zafer bizim gibi duruyordu. Olympiakos dün gece kötü bir üçlük (24/6) yüzdesiyle oynamasına rağmen akttığı sadece 6 üçlükten son 2'siyle (Vezenkov -01:00-/ Sloukas -00:01-) maçı çevirdi. Son 3 dakikada; Dorsey'den gelen 6 sayıyla skoru eşitledik: 66-66. Sloukas'a karşılık Calathes'ten üçlük cevabı geldi: 69-66. Vezenkov'un bu maçta sessiz (17 atmış) ama ileriden (!) attığı üçlüğü yine beraberliği sağladı: 69-69. Süre: 00:27 gösterirken, savunma ribaundu alan Olympiakos'un topunu Pierre çaldı. Guduric oyunu açtı ve idmanda atar gibi, sayıyı 00:03'te buldu: 71-69. Ama olmadı... Kenardan oyuna giren topu Sloukas potaya öyle bir üçlük gönderdi ki, hepimizi kahretti.

YORUM YAZ