MENÜ

Fener 2'de 2, Efes 2'de sıfır!

Abone Ol Google News

Euroleague’de 2 hafta geride kalırken Anadolu Efes galibiyetle tanışamadı, Fenerbahçe Beko ise iyi bir başlangıca imza atarak 2’de 2 yaptı. 2 maç, henüz takımların seviyesini çok belirleyici bir faktör olmasa da alınacak galibiyet özgüven kazanmak ve motivasyon adına önemliydi.

Haberin Devamı

Son liderden 2 iç saha yenilgisi

Geçen yılın lideri Anadolu Efes, şampiyonluğa yürüyen kadrosunu korumuş ve yine aynı hedefiyle sezonu açmıştı. Larkin’in yokluğu büyük handikaptı ancak birbirini tanıyan oyunculardan oluşan kadrodan beklenti en azından evinde oynadığı 2 maçı kaybetmesi değildi. Lacivert-Beyazlılar ilk hafta Zenit, önceki gün de bu kulvarda en büyük çekişme yaşadığı rakibi Fenerbahçe Beko karşısında üst üste 2 mağlubiyet aldı.

Ataman: Çok kötü oynadık

Coach Ergin Ataman da Fenerbahçe Beko karşısında alınan yenilgiyi şöyle özetledi: İkinci çeyrekte maçı bıraktık. Rakip takım üst üste sayılar bularak seri yakaladı. Maçta üçüncü ve dördüncü periyotta ise garip bir basketbol oynandı. Çok kötü bir basketbol oynadık. Son çeyrekte maçı kazanma şansımız olduğu halde geri gelemedik. Simon ve Moerman haricinde çok kötü oynadık”

Haberin Devamı

‘Yeni başlangıç’a iki zafer

Fenerbahçe cephesinde ise işler iyi başladı. Obra’nın ayrılışı, coach Kokoskov’un göreve getirilmesi kadronun yüzde 50’sinin değişmesi... Yeni bir Fenerbahçe için her şey soru işaretiydi. Takımın performansı, uyumu ve oyun sistemi merak edilen en büyük kriterdi. Bir de yenilenmiş bir takımın başlangıçta özgüven kazanması adına galibiyet alması çok önemliydi. Kanarya bunu da başardı. Sarı- Lacivertliler sahasında önce Kızılyıldız’ı yendi ardından deplasmanda Anadolu Efes gibi şampiyonluk iddiası olan rakibi karşısında her yönüyle önemli bir zafere imza attı.

Kokoskov: İstekli ve yürekli olmak

Avrupa’da ilk antrenörlük deneyimini yaşayan Igor Kokoskov, “İlk olarak, galibiyet bizim için birçok açıdan önemliydi. Çünkü yeni bir takımız. Ve bu galibiyeti, tecrübeli oyunculara sahip, birbiriyle nasıl oynamasını gerektiği bilen bir takıma karşı aldık. Maçta devamlılık çok önemliydi. Ribauntlarda çok iyiydik. Daha da iyi olmamız lazım. İstekli ve yürekli olmak önemli. Herkes bu konuda iyi olmalı” dedi. İki maç sonunda dikkat çeken bazı isimler vardı. Eğer istikrarlı giderlerse belki de bu sezon en çok konuşacağımız oyuncular olabilirler. Bir de geçen sezonu aratanlar ve henüz beklenen seviyeye gelemeyenler... İşte onlardan bazılarına karşıdaki tabloda yer verdik.

‘Artı ve Eksi’leriyle dikkat çekenler

De Colo:

İlk yıl beklentilerden dolayı çok fazla ön plana çıkmadı. Sloukas’la bir türlü uyumu sağlayamadı ve geri plandaydı. Şimdi ise takımın öncüsü durumunda. Ve iki maçta da çok yönlü performansıyla üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptı

Simon:

Her zaman bir görev adamıydı. Bu sezon ise; belki Larkin’in yokluğundan, 2 maçlık performansı adeta görev adamlığından çok lider oyuncu gibiydi.

Micic:

Gözler özellikle de öldürücü üçlüklerini aradı. Maalesef henüz bileği ısınmış değil; 2 maçta 13’te 1 üçlük.

Ali Muhammed:

37 yaşındaki tecrübe iki maçta da verilen süreleri harika kullandı. Kısa sürede; az hata çok iş.

Haberin Devamı

Vesely:

Uzun rotasyonunda bambaşka isimlerle oynuyor. Buna rağmen iki maçta da bekleneni verdi. Sessiz ve derinden geliyor. Yeni transferler: Henüz konuşmak için erken ancak Brown, Ulanovas ve Pierre umut veriyor.

YORUM YAZ