MENÜ

Ersu'dan tarihi final

Abone Ol Google News

Sırıkla atlamada her yıl üzerine katarak ilerleyen Ersu Şaşma için 2021 biraz buruk başlamıştı... Uzun süredir kendisini çalıştıran antrenörü İbrahim Halil Çömlekçi'yi kalp krizi sonucunda kaybetmişti. Milli atlet gardını düşürmedi ve antrenörüyle belirledikleri hedef doğrultusunda yoluna devam etti. Bu acı haberden tam 5 gün sonra, 5.71'lik atlayışla Ruhan İşim'e ait (5.70) Türk atletizminin en eski rekorunu geride bıraktı. Şubat ayında bu rekoru 5.72'yle de geliştirdi.

Haberin Devamı

3 ayda sırıkla atlama tarihini yeniledi

İşte Ersu Şaşma ilklerine bir yenisini daha ekledi... Polonya'da devam eden Avrupa Salon Şampiyonası'nın 3. gününde seçmeler için piste çıktı. Ersu Şaşma, önemli rakipleri arasında iyi taktik ve iyi yarış çıkartarak, finale giden 8 atlet arasına adını yazdırdı. Şaşma böylece Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonası seviyelerinde finale kalan ilk Türk erkek atlet unvanını alarak tarihe geçti. Yani 3 aylık süreçte sırıkla atlamada Türkiye için yeni bir sayfa açtı.

Rakiplerin formsuzluğu lehimize işledi

Haberin Devamı

Fransız efsane Renaud Lavillenie'nin sakatlık nedeniyle çekildiği yarışta dünya rekortmeni Duplantis, Filippidis, Wojciechowski, Lisek gibi tecrübeli ve üst turnuvalarda madalya kazanmış isimler vardı. Ancak çoğunun formsuzluğu bizim lehimize işledi.

Sadece 2 atlayışla finale...

5.35'le açılışı yapan Ersu Şaşma ilk hakkında başarı sağladı, ardından 5.50'yi es geçti. Çıtanın 5.60'a çıktığı bölümde ilk hakkında başarı sağlaması final kapısını aralayan adım oldu. Bu yükseklik sonrası tam 4 rakibi (Woljciechowski, Myers, Kujanpaa, Filippidis) elendi. 5.70'i de pas geçen Şaşma'nın başka atlayış yapmasına gerek kalmadı. Çünkü 4 rakibi (Baehre, Sobera, Blech, Cormont) daha 5.70'i atlayamadı. Sadece 2 atlayış yaparak çok efor sarfetmeyen Ersu Şaşma finalde bunun avantajını görecektir.

YORUM YAZ