MENÜ

Efsane finiş

Abone Ol Google News

Cumhuriyet’imizin ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 100. yılını kutladığı 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda, İstabul’daki son etap öncesi, Selçuk-Manisa- İzmir parkurunda inanılmaz bir finiş yaşandı. Son 25km’dan itibaren tek başına kaçış yapan UAE Emirates Takımı’nın Avustralyalı sporcusu Jay Vine, finişe kadar pelotonun onu yutmasını (!) izin vermedi.

Haberin Devamı

Son 25km’yi tek başına geçti

İnanılması zor bir performansa imza atan Vine, Babadağ etabında gıda zehirlenmesi nedeniyle yaşadığı şanssızlığı telafi etmek için pedallara bastı ve sonucunu da aldı. Pelotonla arasındaki farkı yaklaşık 14 saniye kadar korumayı başaran 27 yaşındaki pedal, 03.36.51’lik derecesiyle Tour of Türkiye’deki ilk etap zaferine uzandı. Vine ayrıca, kırmızı mayoyu da üzerine giydi. Alpecin￾Deceuninck’ten Jasper Philipsen etap 2., Astana’dan Cees Bol da etap 3.’lüğünü elde etti.

‘Son dönüşü hedefledim’

Son 25km’de kimseyi yanına yaklaştırmayan Vine, yarış sonrası şunları söyledi: “Buraya genel klasmandan daha fazlası yapma düşüncesiyle gelmiştim. Ancak bazı problemler yaşadım. 3. etapta bir gıda zehirlenmesi yaşadım. Çok kötüydü. 10 dakika tırmanıştan sonra bitmiştim. Bu normal değildi. Her şeye rağmen takımım ve ben, burada kazanmayı çok istiyorduk. Sezonun bitmesine bir gün kala böyle bir etap galibiyeti almamız takım için çok iyi oldu. Kırmızı mayo bu turdan bekleyeceğim ana hedef olmasa bile yine de bizi mutlu eden bir başarı. Bugünkü son finalde karşıdan gelen rüzgarı fark etmiştim. Son dönüşü hedefledim. Orayı döndükten sonra daha kolay olacağını biliyordum. Bitişe kadar 60 kilometre hızla gidersem peloton bana yetişemezdi. Bunu düşünerek kendimi ileri ittirdim. Kendimi iyi hissettim ve başardım. Çok uzun bir sezon sonunda burada kazanmak benim için çok iyi oldu. Pazartesi’yi sabırsıızlıkla bekliyorum. Ayaklarımı uzatıp dinleneceğim”.

Haberin Devamı

Lutsenko’nun şampiyonluk yarışı

Bu arada genel klasmanda zirvenin adı değişmedi. Babadağ etabıyla birlikte turkuaz mayoyu üzerine giyen Astana’lı Lutsenko zaman farkını açmaya devam etti. Şampiyonluk yolunda büyük avantaja sahip Kazak sporcu, 27.12.46’yla kapanış etabı olan İstanbul’da genel klasman lideri olarak pedal çevirecek. İstanbul etabında ayrıca kırmızı mayoyu Jay Vine, beyaz mayoyu Oyola ve Jasper Philipsen de tekrar geri aldığı yeşil mayoyu giyecek. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye heyecanı bugün İstanbul-Sultanahmet etabıyla tamamlanacak.

YORUM YAZ