MENÜ

Efes'in doğuşu

Abone Ol Google News

Anadolu Efes kazanmayı hak ettiği maçı bitime 2 dakika kala, az kalsın Khimki’ye hediye edecekti ki, kaptan Doğuş son sözü söyledi! Süre aldığı anlarda; Rus ekibinin skor silahı Shved’e sahayı dar eden, hücumda da pota altını hareketlendiren kaptan, son saniye üçlüğüyle de imzasını attı, takımını 85-84 zafere taşıdı.

Haberin Devamı

THY Euroleague’de yeni sezona deplasmandaki Bayern Münih galibiyetiyle başlayan Anadolu Efes, çift maçlı haftanın açılışında evinde Zalgiris Kaunas’a kaybetti. Bu karşılaşmanın telafisi için dün Rusya temsilcisi Khimki’nin karşısına çıkan coach Ergin Ataman’ın öğrencileri müthiş bir sonla 2. galibiyetine uzandı. Sezona iyi başlayan ve bunun gelişini Milli Takım’da Dünya Kupası elememaçlarında da hissettiren kaptan Doğuş Balbay, Anadolu Efes’in Khimki zaferinde baş mimarıydı.

Skorboard bozuldu, takımlar tempo yakalayamadı

Karşılaşmanın ilk 15 dakikası temposuzdu. Bunun en büyük nedeni de; arızalan skorbord nedeniyle oyunun sürekli durmasından kaynaklandı. Konsatrasyonu bozulan oyuncular, ritmini kaybetti. Maç temposunun yükseldiği 15.dakikadan sonra iki takımda isabetli dış şutlarla düello yaptı, devre lehimize 45-37 bitti. Savunmasını artıran Lacivert-Beyazlılar farkı açarak son bölüme de 67-55 önde girdi.

Haberin Devamı

Kaptan her şeyi yaptı

4. çeyrekte, skor yükünü Shved’e bağlayan Khimki, müthiş şutörüyle üst üste üçlükler buldu ve skoru eşitledi: 69-69. Maç boyunca, Shved’e sahayı dar eden Doğuş’un 34. dakikadan itibaren yeniden oyuna girmesiyle Efes canlandı! Kaptan, Shved’i kesti, hücumda oyunu iyi kurup, pota altına yaptığı asistlerde takımının skor üretmesini sağladı: 75-69. Ancak bitime 2 dakika kala, basit hatalarımız, pes etmeyen Khimki’nin öne geçmesine neden oldu: 78- 76. Taktik faullerin yapıldığı bölüm içinde, süre 10.0 saniyeyi gösterirken Khimki skorda 84-82 üstündü. Efes’in son hücumunda Doğuş Balbay, müthiş performansına bir de zaferi getiren üçlüğü de ekledi ve takımını galibiyete taşıdı.

YORUM YAZ