MENÜ

Dünyanın 1 numarası Filenin Sultanları

Abone Ol Google News

Türk voleybolu, Cumhuriyet’in 100. yılında destansı bir başarıya imza attı. Başrolde ise yine Filenin Sultanları vardı!.. A Kadın Milli Takımımız bu kez daha güçlenmiş, yenilenmiş bir şekilde 2023 milli sezonunu açtı. Nitekim millilerimiz, öncesinde de bizlere, Milletler Ligi ve Avrupa arenasında kürsü başarısı yaşatmış, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası’nda da iyi dereceler elde etmişti. Ancak şampiyonluğun kapısından dönülen finaller ve bizi zirveye taşıyacak ‘kader’ maçlarında alınan yenilgiler ne yazık ki can sıkmaya başlamış, haklı eleştirileri de getirmişti...

Haberin Devamı

Değişim şarttı, iyi de oldu!

Hem de 2001’deki müthiş kadronun devamı yakalanmışken, ‘Voleybol ülkesi’ Türkiye’nin çıtayı yükseltmesi için değişim şarttı. Öyle de oldu. Takımın başına İtalyan çalıştırıcı Daniele Santarelli getirildi. Bu yenilik sonrası, Filenin Sultanları’nın performansı, diziliş biçimi, sisteminin nasıl olacağı merak konusuydu. Bir de; Fenerbahçe’den tanıdığımız Küba asıllı 23 yaşındaki pasör çaprazı Vargas’ın Türk vatandaşlığına geçmesi ve beklenen sürenin dolmasıyla birlikte kadroya girmesi, Filenin Sultanları’nın gücüne güç kattı. Bu değişimin handikabı da vardı. Uyum süreci önemliydi.

Haberin Devamı

Kısa sürede taşlar yerine oturmuş

Tabii değişim yaşamış Filenin Sultanları’nı görmek açısından da Milletler Ligi sadece iyi bir başlangıç değil, adeta destansı bir serüvene dönüştü. Coach Santarelli ilk kritik sınavını yıldızlı pekiyle geçti. Filenin Sultanları, Milletler Ligi finalinde Çin’i 3-1 yenip, ilk şampiyonluğuna uzanmakla kalmadı, aynı zamanda dünya sıralamasında zirveye çıktı. Türk voleybolu da uluslararası arenada üst seviye bir organizasyonda ilk altın madalyasını aldı. Milletler Ligi şunu gösterdi, kısa sürede tüm taşlar yerine oturmuş!.. Vargas’ın katkısı Ebrar’ın üzerindeki yükü azaltmış, Zehra sahip olduğu potansiyelini yakalamış. En önemlisi, pasör Elif Şahin, smaçörler Derya ve İlkin gibi isimleri milli takımın önemli dinamikleri arasına girdi bile... Böyle giderse, madalya koleksiyonundaki eksik Avrupa Şampiyonluğu da eylül başında tamamlanmış olur.

YORUM YAZ