MENÜ

Dünya şampiyonu Eczacıbaşı

Abone Ol Google News

Türk voleybolu, hem kulüpler hem de Milli Takım bazında, Cumhuriyet’in 100. yılına damgasını vurdu... 2023’ün kapanışını da tarihi bir final ve şampiyonlukla tamamlandı. Avrupa CEV Şampiyonlar Ligi’nde Vakıfbank ile Eczacıbaşı arasında oynanan tarihi Türk finalinin aynısı bu kez FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda tekrarlandı... Dünya Kulüpler Şampiyonası’nın en çok şampiyonluk yaşayan iki takımı; Vakıfbank ile Eczacıbaşı ilk kez finalde karşılaşma başarısı yakaladı. Uzun yıllardır tüm kulvarlarda zirveye oynama hedefiyle yola çıkan, kaliteli kadroları ve özellikle altyapıya verdikleri destekle Türk voleybolunun lokomotifi haline gelmiş iki temsilcimiz de finale yakışır bir mücadeleyi de ortaya koydu.

Haberin Devamı

Muhteşem dönüşle 3. kupa kazanıldı

Vakıfbank kontrollü başlayan taraftı, ilk seti 19-25 rahat kazandı. Sarı-Siyahlılar 2. sette de üstünlüğünü 12-4’e sürdürdü ancak büyük oynamaya başlayan Boskovic’le Eczacıbaşı’nın geri dönüşü tüm oyunun rengini değiştirdi. Turuncu-Beyazlılar, rakibini 20-20’de yakalayarak, seti 25-23 kazandı, durumu 1-1 eşitledi. 3. sette kıyasıya çekişme vardı, skor sürekli el değiştirdi. Eczacıbaşı’nda Boskovic’in hücum katkısına, belki kariyerinin en büyük maçlarından birini oynayan Hande Baladin, Alexa Gray, Jack Sinead skoru eklendi, tüm oyunun dinamiğini değiştiren Beyza Arıcı’nın katkısı kritikti... Böyle olunca, Turuncu￾Beyazlılar bu bölümü de 25-23 alıp, 2-1 öne geçti. Vakıfbank’ın ise pes etmeye niyeti yoktu ve 4. seti 25-23 alıp maçı karar setine taşıdı. Ancak Eczacıbaşı bir kere geri dönüş yapmıştı, rakibine oranla da daha az basit hata yapan taraftı. Nitekim 5. sette de ilk başta olduğu gibi Boskovic son sözü de söyleyen oldu. Eczacıbaşı bu bölümü de 15-9 aldı, maçı 3-2 kazanıp, en son 2016’da kazandığı kupayı 3. kez müzesine taşımayı başardı.

Haberin Devamı

2023’ün kapanışı tarihi finalle oldu

2024 yılına girmeye az bir süre kala Türk voleybolu, ilkleri, kupaları ve başarılarıyla 2023’te adeta şaha kalktı. Kadınlarda Milli Takım bazında, Filenin Sultanları zaten başı çekti... İlk Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra dünya sıralamasında 1 numaraya yükseldi, olimpiyat kotası alındı. Kulüpler bazında, CEV Şampiyonlar Ligi’nde ilk Türk finali aynı zamanda dünya arenasında da yaşanması en güzel kapanıştı.

YORUM YAZ