MENÜ

Dev derbiye Efes damgası

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, sayı rekortmeni Larkin’i ilk yarıda durdursa da sonunu getiremedi. 21 üçlük denemesinde 5 isabet bulabilen Anadolu Efes, savunması, pota altı ve ABD’li oyun kurucunun da devreye girmesiyle güçlü rakibini Avrupa kupalarında 24 yıl sonra deplasmanda yıktı.

Haberin Devamı

Geçen yıldan, bu sezona taşınan Obra’lı Fenerbahçe Beko ile Ataman’lı Anadolu Efes çekişmesinde ilk raund dün Euroleague Arenası’nda yapıldı. Başarı yüzdesine bakıldığında; kötü bir sezon başlangıcı yapan 5 galibiyete sahip Kanarya karşısında, 10 maç kazanmış lider Efes üstün durumdaydı. Bu da sonucun belirleyicisi oldu. Lacivert-Beyazlılar, güçlü rakibini deplasmanda yendi: 81-73.

Simon-Micic ikilisi

Herkes Larkin-De Colo duellosunu beklerken, coach Ataman, ABD’li oyun kurucuyu ilk 5’te sahaya sürmedi. Zaten süre aldığı andan itibaren de Fener, Larkin’e 15. dakikaya kadar nefes aldırmadı. Onun yerine Simon-Micic ikilisi değişimli olarak hücumda tecrübelerini konuşturdu. Maçın başında Fener, De Colo ve Williams’la 16-12’lik üstünlük sağladı. Efes, her ne kadar maç boyunca sürecek 3 sayı isabetinde (5/21) sıkıntı yaşasa da pota altında Dunston’ın yokluğunda önce Pleiss’i çok iyi kullandı, skoru 20-19 yaptı. Datome’nin üçlüğü ilk çeyreği belirledi: 22-20.

Haberin Devamı

Ev sahibi, üçlük serisini (6/11) ikinci çeyrekte Melih’le sürdürürken Efes ise doğru üçlük tercihine rağmen isabet bulamadı: (2/9). Ancak arı gibi çalışan Micic (5 asist)-Simon (4 asist) ikilisi Pleiss’ten sonra pota altında Sertaç’ı paslarıyla besledi, Efes’i oyunun içinde tuttu, devre 38-38 bitti.

Larkin düğümü çözdü

Coach Ergin Ataman ikinci yarıda Larkin’e çözüm buldu. ABD’li oyun kurucu top çalarak kendi hücumunu yarattı ve hızlı ataklarla Fenerbahçe’nin baskısını kırdı. Dış şutlarda isabet sıkıntısı yaşamaya başlayan ve 4. çeyreğe kadar faul çizgisine dahi gelmeyen Kanarya, Efes savunmasının etkisini daha da üzerinde hissetti. Lacivert-Beyazlılar, hücum alternatifi arayan rakibini boyalı alana sokmadı ve ikili oyunlarına izin vermedi.

İlk yarı potayı göremeyen Larkin’in de devreye girmesiyle -Bu çeyrekte 10 sayı üretti- düğüm çözüldü, Efes son bölüme 59-49 üstün girdi. Bitime 4 dakika varken ve fark 17’yken (56-73) Efes gardını düşürünce, özellikle de Kalinic, Datome ve Sloukas’la pes etmeyen Fenerbahçe farkı eritti: 71-76. Ancak Larkin’in tekrar kontrolü ele almasıyla Efes üst üste 7., toplamda da 11. zaferine uzandı.

YORUM YAZ