MENÜ

Darısı kupaya

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk kadın basketboluna, Avrupa kulvarındaki ilk şampiyonluğu 2009’daki EuroCup zaferiyle yaşatan Galatasaray, 2 gün önce bu tarihi kupanın 9. yılını kutlamıştı. Sarayın Sultanları bu kutlamanın ertesi günü, Avrupa Kupası’nı 2.kez kazanma yolunda ilk sınavına çıktı. Rakip İtalyan ekibi Reyer Venezia’ydı... Dişi Aslanlar, Sinan Erdem’de sadece taraftarın değil, Fatih Terim’den Oktay Mahmuti’ye, yönetimden diğer branşların sporcularına kadar tüm desteği arkasına almıştı. Atmosfer muhteşemdi. Onlar da yüzümüzü kara çıkarmadı. Coach Maljkovic’in öğrencileri, istikrarlı savunmasından bir an olsun ödün vermediği maçı ikinci yarıda yakaladığı 22 sayılık farkla 90-68 kazanıp, kupanın kulbundan tuttu.

22 top kaybı yaptırdık

‘Ne kadar fark o kadar kâr’ mantığının işlediği maça Galatasaray etkili savunmasıyla ön plana çıktı. Öyleki, rakibine tam 22 top kaybı yaptırdığı karşılaşmada bu hatadan tam 28 sayı buldu. Aslında hücumda da başarılıydık; top çevirdik, boyalı alanda etkiliydik, ikili oyunları iyi kullandık ama ilk yarıda bunun karşılığını pek alamadık. Çünkü Venezia’nın her üçlüğü girdi ve yüzde 50 gibi inanılmaz yüzdeyle oynayınca, istenilen farka ulaşamadık. İlk çeyrek 25-19, devrede 43-35 lehimize bitti. İkinci yarıda Galatasaray’ın oyun kalitesi kendini gösterdi. İtalyan ekibi 2 sayıda 10/34 gibi kötü bir isabet oranında kalınca, düşüşe geçti, hataları arttı. Galatasaray da farkı açıp, sahadan 22 sayı 90-68 galip ayrıldı.

Hatay’ın nasıl elendiği unutulmasın...

18 Nisan’da şampiyonun İtalya’da belli olacağı rövanş maçında Galatasaray 21 sayı farkla yenilse de kupayı havaya kaldıracak. Ancak unutulmaması ve ders alınması gereken; Venezia’nın yarı finalde, 20 sayı avantajı olmasına rağmen Hatay’ı elemesiydi. Gerçi finallerin takımı Galatasaray’ın bu konudaki tecrübesi de tartışılmaz.

YORUM YAZ