MENÜ

Daha bitmedi!

Abone Ol Google News

Fatih Arda İpçioğlu... Onun omuzlarının üzerinde büyük bir yük vardı. Çünkü Türkiye'de kayakla atlamanın öncü ismiydi ve belli bir seviyeye getirmesi gereken kocaman (!) bir kış branşının gelişimi onun uçuşlarına bağlıydı. Nitekim o da elinden gelenin en iyisini yaptı...

Haberin Devamı

2018'de olimpiyata giden ilk Türk sporcu olmuştu. Ancak bu daha başlangıçtı. Pekin 2022'ye kadar geçen 4 yıllık süreçte zorlukta yaşadı ama tecrübe de kazanmıştı. Önce kariyerinin 2. olimpiyat kotasını aldı ardından 11 etapta yarışıp 8 final gördüğü Dünya Kupası'ndaki ilkler serisiyle tüm dünyaya adeta bu branşta 'Türkler'in de olduğunu gösterdi. İşte bu çıkışla Pekin 2022'ye gelmişti.

1. turu 36. sırada tamamladı

Önce normal tepede yarıştı, elemeleri geçmesi tesadüf değildi. Ancak başarısı küçümsenmeyecek kadar önemliydi, kayakla atlamada bir Türk, olimpiyat finalinin ilk turuna çıkmıştı. İnanılmaz da bir performans gösterdi. 12. sırada uçuşunu gerçekleştirdi. K-noktası 95m olan yarışta 99m'lik atlayış yaptı, 115 puan aldı. Finalin 2. turu için 50 sporcu arasında ilk 30'u kovalıyordu. Ancak olmadı, 36. sırada kaldı. İyi bir atlayış yapsa da rakipleri özellikle kapış çıkış avantajını -ekstra puan kazandırıyor- iyi kullanmıştı. Her şey bir tarafa yakaladığı dereceler, bizlere büyük heyecan yaşattı, yarış sonuna kadar umudumuz oldu.

Haberin Devamı

Umarım herkes potansiyelini görmüştür!

Bu bile gururlanmamıza yetti. Ancak Fatih Arda İpçioğlu'nun henüz işi bitmedi. 24 yaşındaki milli sporcumuz şimdi büyük tepede aynı başarıyı yakalamak belki de daha ileriye götürmeye çalışacak. 9-10 Şubat tarihlerinde büyük tepede antrenman turlarına çıkacak Fatih Arda 11 Şubat'ta da elemelerde ilk 50'ye girmeye çalışacak.

Performasıyla bir o kadar mutlu olduğum Fatih Arda'nın yarış sonrası sosyal medyada yayımladığı mesaj beni çok etkiledi. Ağlamamak için kendini zor tutan ve sesi titreyerek, "Bizi destelediğiniz için teşekkür ediyorum. Buralara gelmek kolay olmadı. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Güzel bir atlayıştı. Kendim ve ülkem adına gururluyum, mutluyum" diyen Fatih Arda İpçioğlu'na bir kez daha teşekkür ediyorum. Olimpiyat sonrası spor kariyeriyle düşüneceğini söylemişti verdiği röportajda. Sıkıntıları da vardı.. Özellikle yazın antrenman yapamadığı Erzurum'daki atlama kuleleriyle ilgiliydi. Bu konuda beklentileri var. Umarım bunlar bir an çözülür. Ve umarım bu sporcunu potansiyelini, çabasını herkes görmüştür!

YORUM YAZ