MENÜ

Bu gurur kadınların

Abone Ol Google News

Fenerbahçe'nin yüzü, bu sezon kadın takımlarının şampiyonluklarıyla gülüyor... Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında Sarı-Lacivertliler'in 3 şampiyonluk sevinci de kadın sporcularla geldi. En son voleybolda Sarı Melekler, Şampiyonlar Ligi ve KupaVoley'de şampiyonluğun kapısından dönse de Sultanlar Ligi'nde güçlü rakiplerin arasından sıyrılarak tarihteki 6. kupasına uzandı. Uzun ve zorlu maratona Fenerbahçe, 2022 Ekim ayındaki Spor Toto Şampiyonlar Kupası'yla başlamıştı. Şubat ayında Çin Ligi'nin bitişiyle Vargas'ın da kadroya eklenmesiyle Sarı Melekler her kulvarda iddialı olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Vakıfbank'ı lig yarı finalinde geçti!

Ancak karşılarında, geçen yıl tüm kupaları toplayan Vakıfbank ve normal sezonu namağlup lider bitiriş, Şampiyonlar Ligi'nde kupa hasretini dindirmek isteyen başka Eczacıbaşı Dynavit vardı. Nitekim Fenerbahçeli voleybolcular, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ve KupaVoley finalinde Vakıfbank'a takıldı ve zirve yarışını yitirdi. Tek hedef kalmıştı o da, Sultanlar Ligi'ydi... Normal sezonu 3. bitiren Fenerbahçe'nin karşısında yarı finalde yine Vakıfbank çıkmıştı. Fakat bu kez Sarı Melekler şeytanın bacağını kırdı ve Sarı Siyahlılar’ı eleyerek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Aslı Kalaç'tan müthiş katkı

Karşılarında bu sefer de; 20 Mayıs'ta Devler Ligi'nde Vakıfbank'la kupa mücadelesi verecek bir diğer temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit vardı. Sarı Melekler her şeye inanılmaz bir final serisi çıkardı... Fedorovtseva ve Vargas bir tarafı Ana Cristiana ve özellikle de Aslı Kalaç'ın müthiş katkısı tüm dengeleri bozdu. Fenerbahçe, Eczacıbaşı'yı 3- 0'lık seriyle yenerek sezonu lig kupasıyla kapatmayı başardı.

Avrupa'da iki kupayı alan ilk kulüp

Nisan ayının içinde, Fenerbahçe ayrıca basketbolda kadınlarla tarihi zaferler yaşadı. Avrupa'da kulüpler bazındaki en büyük kupa; FIBA Euroleague'de 9 Final-Four ve 5 finalin ardından Potanın Kraliçeleri, kulüp tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonluğa ulaştı. Bu zaferle birlikte Türkiye'ye hem erkekler hem de kadınlarda Euroleague şampiyonluğu yaşatan ilk kulüp, Fenerbahçe oldu. Kadın basketbol takımı bununla da yetinmedi, Türkiye Ligi'nde yine Avrupa finalinde yendiği güçlü rakibi Çukurova'yı 3-0'lık seriyle geçerek üst üste 5., toplamda 17. lig şampiyonluğuna uzandı. Kadın takımlarının, Fenerbahçe kulübündeki şampiyonluk müzesine katkısı diğer yıllarda olduğu gibi bu sezon da çok bereketli geçti!..

YORUM YAZ