MENÜ

Bravo kızlar

Abone Ol Google News

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın en başarılı branşı; kadın boksunda Türkiye, ev sahipliği yaptığı Dünya Şampiyonası'nda da rekora koşuyor. 7 yarı final başarısı gösterdiğimiz Dünya Şampiyonası'nda 5 finalimiz; Ayşe Çağrırır, olimpiyat 2.'si Buse Naz Çağıroğlu (50kg), 2022 Avrupa U22 Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Hatice Akbaş (54kg), olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli (66kg) ve tecrübeli isim Şennur Demir'den (+81kg) geldi.

Haberin Devamı

Bugün ringe sadece Ayşe Çağırır çıkıyor

Yarı finallerin yapıldığı şampiyonanın 9. günün açılışı maçı, Ayşe Çağırır'dı. 48kg'da milli sporcumuz da takım arkadaşlarına zaferle bir başlangıç yaptı Arjantinli 4-1'le geçti. Milli sporcumuz maç sonrası yorum yaparken, göğsündeki Ay-Yıldızlı armayı göstererek her 'Bu bayrak için' dediğinde gözleri doldu. Ne kadar motive olduğunu gösterdi. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlanacağı bugün yapılacak finallerde bir tek Ayşe Çağırır ringe çıkacak. Mücadele saat 18.00'de başlayacak

Hakemin ihtar puanına rağmen!

Akşam seansı final yönünde bereketli geçti. 2019'da Dünya Şampiyonası'nda 2.'lik kürsüsüne çıkan, olimpiyatta gümüş madalyayla bize çifte kürsü başarısı yaşatan Buse Naz Çakıroğlu'yla sürdü. Milli sporcumuz İspanyol rakibi karşısında üstün bir oyun sergilemesine rağmen ring hakeminin sürekli uyarılarına mağruz kaldı ve bir kez ihtar aldı. Sonuçtan 1 puan düşülmesine rağmen Buse Naz yumruklarının gücüyle, sadece rakibini değil, ring hakemini de 4-0'la geçti.

Haberin Devamı

Hatice'ye Taylandlı vız geldi

Bu sezon U22 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 54 kilodaki Hatice Akbaş, Taylandlı rakibi önünde harikalar yarattı, 16'lı turda dünya şampiyonu Bulgar rakibini yenen Hatice Akbaş yarı finalde de tüm hakemlerden 10 puanları toplayarak 5-0'la adını dünya finaline yazdırdı. Yarı finale kadar 3 rakibine de müsabakanın sonunu göstermeyen son olimpiyat ve dünya şampiyonu Busenaz Sürmeneli yine rakiplerine korku salan girişiyle ringteydi. Taylandlı rakibi önünde ilk raunt 3-2 lehimize bitse de kalan bölümü rahat bir şekilde almayı başardı. Kapanışı ise takımın tecrübeli ismi Şennur Demir yaptı. Zorlu geçen 3.rauntta rağmen +81 kilodaki milli sporcumuz Polonyalı rakibini 5-0'la eledi, kariyerinde 2. kez dünya finale çıktı.

Elif ve Sema Dünya 3.'sü

Takımın deneyimli sporcusu isim Elif Güneri final yapamadı. Litvanyalı rakibi Stonkute karşısında ilk raunddu 3-2 önde kapatsa da devamını getiremedi ve 5-0 kaybetti, kariyerinde 4. kez Dünya 3.'sü oldu. 70 kilodaki Sema Çalışkan da güçlü rakibi İrlandalı Lisa Edel O'Rourke karşısında ilk raunddu 3-2 alsa da ringden 5-0'la mağlup ayrıldı, Dünya 3.'lüğü elde etti. 1 finalimiz bugün, 4 finalimiz ise yarın saat 18.00'den sonra yapılacak. Eğer kızlarımız bu 5 finalden en az 3'ünü altına çevirmeyi başarırsa 2022 Dünya Şampiyonası sadece toplam değil en çok altın kazandığımız da organizasyon olmuş olacak.

YORUM YAZ