MENÜ

Baskı yaratmayın

Abone Ol Google News

Emre Sakçı’yı ve onun üzerinde büyük emeği olan antrenörü Türker (Oktay) hocayı, geçen yıl elde edilen Avrupa 2.’liği sonrası tanıma fırsatı bulmuştum. Türkiye’ye 19 yıl sonra erkekler yüzmede madalya kazandırdığı için Emre ve Türker hocayla İzmir’de biraraya gelmiş, röportaj yapmıştık. Duruma gerçekçi yaklaşan Türker hoca fazla dillendirmek istemese de Emre’nin potansiyelinin yüksek olduğunu kelimelerin arasına sıkıştırmıştı. Çalışma azmi, yeteneği olan Emre’nin yarıştaki başarısını belirleyen en önemli faktör ise; mental anlamda gününde olması. Zaten mental anlamda hazır, motive olmuş bir Emre Sakçı’nın rekor kırması, madalya kazanması hiç tesadüf olmaz. Tabii bunun tersi de yarışı sonuncu bitirtir.

Haberin Devamı

Her şeyin bir sırası var

Pandemi süreci, performans olarak zirve yapmış Emre Sakçı ve Türker hocanın planlarını biraz ertelese de Uluslararası Yüzme Ligi hızır gibi yetişti. Yarışlara sadece başarı yönlü bakmayın; Emre yaptığı her dereceyle özgüvenini, kendine olan inancını da arttırdı. Rakipleri onu tanıdı ve tanımaya da devam edecek. Bu sadece başlangıç. Biraz sabırla ve Emre Sakçı’nın üzerinde baskı yaratacak hedef koymadan ilerlemek gerekiyor. Çünkü her şey bir sırası var.

Haberin Devamı

Geçmişe bir bakın

Bu rekorlar sonrası Emre Sakçı’ya hemen hedef belirledik, bazen de yorum yaptık! ‘Olimpiyatta madalya gelir mi?, Bu dereceler kısada, uzun kulvarda değil’ gibi söylemleri bir tarafa bırakın. Önce bir Türkiye’deki yüzme geçmişine bakın; Avrupa rekoru kıran, hatta olimpiyatta final gören sporcumuz var mı!

YORUM YAZ